Lovaim:
http://lonevelde.lovasok.hu/profil.php?id=91243
Luca: Gyönyörű arab telivér szürke kanca. Tenyésszemle győztes, remek csikónevelelő. Kitartó és bátor, többi lóval és más állatokkal gond nélkül kijön. Nyereg alatt szépen dolgozik, erőssége a csapatmunka és fegyelem, de nagyon könnyen fejleszhető minden képessége is. Tiszteli a gazdáját, emberszerető, lovasokkal készséges. Kiváló terep és military ló, egyelőre csak hobby szinten.

Bátor: Arab telivér fekete mén. Fedeztetési engedéllyel rendelkezik. Kitartó és bátor (nem véletlenül hívják úgy ahogy :)), csődör létére meglepően nyugodt természetű, teljesen kezdők is ültek már a hátán. Nagyon jó állóképességgel renkezik és gyors. Terepen egy kicsit nehezen fogható, de lovassal együttműködő és megbízható társ, nem ijedős! Garanciával örökíti a fekete színt. Terepen nagyon rutinos, vadászlovaglás és militaryban kipróbált, alapszinten ugrik. Versenyzett.

Kagyló: Pej arab telivér kanca. Egyetlen szóval egy tündér, fiatal kora ellenére főként kezdő lovasok lovagolják. Jó állóképességű és nagyon jól idomított. Tőkeszelíd, még soha nem ijedt meg semmitől és senki nem esett le róla!!! Rendkívül megbízható, engedelmes. Hobbyló, terepen és díjugratásban is jártas.

Holdfelkelte: Szürke arab telivér kanca lovam, anyja Luca. Csodaszép küllemével már több díjat elnyert. Különleges személyisége van, gazdájával szemben nagyon készséges, de az idegeneket (főleg embereket, de a lovakat sem, akiket nem ismer) nem igazán fogadja el. Szelídnek szelíd, de bizalmatlan. Szépen dolgozik egyébként, nem félős, de menős kanca terepen. Kezdők sosem lovagolták és nincs is tervben. Méneket nem igazán fogadja el.

Zsófia: Fiatal, szürke arab kanca, anyja Kagyló. Tenyésszemlén már részt vett. Jó állóképességű, gyors, tanulékony és motiválható kanca. Jó természetű, nyugodt, de nyereg alatt aktív és éber. Terepen hajlamos a rohanásra, de ez erősen hangulat- és lovasfüggő nála :) Kezdő és határozatlan lovasokkal nem próbálkozik. Karámban lovagolják kezdő lovasok, más lovakkal jól kijön. Versenyeztetni szeretném majd később.

Alíz: Pej Andalúz kanca, nem saját tenyésztésű. Szép küllemű, bár a felmenőiről nem sokat tudok. Díjlovas alapokat tudja, alapszinten be van lovagolva, nem “balhés“, nem ijedős, egy kicsit flegma, de szerethető természet. Más lovakkal kijön, hobbyló.

Szikra: Nagyon különleges, Palomino színű, Andalúz kancacsikó. Alíz a nagyanyja, anyja pedig egy szintén általam tenyésztett fekete kanca, Holly (de már nem az én lovam). Küllemével már volt versenyen és többszörös első helyezést ért el. A Palomino ugyanis nagyon ritka szín ebben a fajtában, pláne tisztavérű lovaknál (Szikra tisztavérű!). Tenyész céljaim vannak vele, alapszinten belovagoltattam. Érdeklődő, lelkes, szép mozgású és jó kiállású, jóindulatú. Díjlovaglásban versenyezhetne később. Eladásán gondolkozom (!!!).

Ezel: Sárga Akhal-Tekini kanca. Szelíd, jóindulatú, ám pörgős és energikus kanca. Alapszinten be van lovagolva, terepen kitartó, nyereg alatt figyelmes és fegyelmezett. Alapszinten minden képessége jó, fejleszthető, de nálunk csak hobby szinten lovagolt. Haladó lovasok lovagolják.

Tiffany: Sárga színű Akhal-Tekini kancacsikó. Negyedik generációig visszamelőleg saját tenyésztésű ősökkel. Emberszerető, édeklődő, aktív csikó, alapszinten belovaglása elkezdődött. Gyorsasága és együttműködése kiemelkedő. Energikus, nem ijedős, kitartó. Szereti a gyerekeket és kihívásokat :)

Tüzes, Ábrahám: Csodálatos küllemű, arany színű Akhal méncsikó. Külleme lehengerlő, volt már tenyésszemlén. Fedeztetési engedélyét kiváltom majd biztosan, mert még fiatal a tenyésztéshez. Állóképessége és jármódjai már most kiemelkedőek!!! Emberszerető, tanulékony, és aktív, bátor ló. Versenyre felkészítése elkezdődött, lovasát, de főleg a gazdáját tiszteli.

Rozanna: Sárga Akhal kanca lovam, kiemelkedő eredményekkel rendekezik. Versenyzik jelenleg is, díjugratásban és militaryban. Kitűnő állóképességű, nagyon gyors, szép jármódokkal. Tökéletes terepló, nem ijedős, nem rohanós, de nem kezdőknek való. Egyébként szelíd, viszonylag nyugodt, megbízható, nem tesz hirtelen mozdulatokat.

Ábrahám: Csodálatos küllemű, arany színű Akhal méncsikó. Külleme lehengerlő, volt már tenyésszemlén. Fedeztetési engedélyét kiváltom majd biztosan, mert még fiatal a tenyésztéshez. Állóképessége kiemelkedő!!! Emberszerető, tanulékony, és aktív, bátor ló. Versenyre felkészítése elkezdődött, lovasát, de főleg a gazdáját tiszteli.

Hádész: Szürke Akhal méncsikóm. Szelíd, emberszerető, más lovakkal jól kijön, gyorsasága kiemelkedő. Idomítás alatt, versenyzési célokra. Terepen már most szinte kifogástalanul megy, nem rohan, jármódjai szépek. Energikus és aktív, később akár kezdők is ráülhetnek. Jó alapjai vannak a díjugatáshoz, militaryhoz.

Zeusz: Arany színű Akhal méncsikó, gyorsasága kiemelkedő. Rendkívül ragaszkodó, érzékeny és együttműködő. Tipikus Akhal, lehetséges, hogy egygazdás lesz. Gazdáját tiszteli, más lovakkal és emberekkel bizalmatlan. Verseny célok