Én és a kedvenc lovam, Csenge az oktatónkkal :)

Alkalmanként én is felnézek ide:


Meglévő és tervezett vérvonalak - Ritka színű lovak mentsvára
1. Morningfry‘s Black: döntően fekete Quarter horse vérvonal; sebességre és csapatmunkára edzve - már megalapított!

2. Morningfry‘s White: fehér Quarter horse vérvonal; sebességre és csapatmunkára edzve - megalapítatlan; források gyűjtése
3. Miss Coulter‘s Son: pej svéd melegvérű vérvonal; elsősorban járómódra és sebességre edzve - megalapítatlan; források gyűjtése
4. Shripati‘s Marwar: fehér marwari vérvonal; sebességre és állóképességre edzve - megalapítatlan; források gyűjtése



Fórumos ötleteim
“én máshogy gondolnám. Inkább, hogy egy nagy fő istálló helyett 2-re ki lehessen bővíteni.
Vagyis, jelenleg mindenkinek van 1 fő istállója, ahol 5 helyre tudja “szortírozni“ a lovakat. Pl. kreditért viszont lehessen még egyet alapítani, de csak úgy, ha a játékos meghatározná a bővítés célját, pl. vérvonalnak, versenylovaknak, tenyésztéshez, méntelephez, stb. Ugyanúgy szét lehetne szedni a lovakat “alistállókra“, de a másiktól el lenne szeparálva, egy másik “fül“ alatt lenne elérhető, és a kettő nem folyna össze.
Nagy butaság lenne az elképzelésem?

“Remélem, sikerül egy új ötletet leírnom, és nem valaki másét szajkózni. Ha ez mégis megtörténne, előre is elnézést!

Jó lenne, ha központilag (értsd: az admin által) szervezett klubbokba/szervezetekbe lehet tömörülni bizonyos szempontok alapján; pl. ilyen-olyan vérvonalat/lófajtát tenyésztők egyesülete; edzők egyesülete; szakág szerinti egyesületek, stb, stb. Az Eqcetera-n (eqcetera.com) láttam ilyesmit, de ott a lovakat lehet beiratni, és nem a lovasok tömörülnek, hanem a lovak egy-egy ilyen szervezetbe.
Ezenfelül, jó lenne, ha lennének valamilyen kritériumok, vagy egy egyesületen belül szintek (a kritériumokon még gondolkodnék, egy igazán jó ötlet se jut eszembe, de agyalnék rajta, ha lenne esély ennek az ötletnek a bekerülésére)
A tagok a csoporton belül tudnának levelezni, és külsősök is tudnának levelet küldeni egy tagnak. Így könnyebb megkeresni egy tenyésztőt, egy edzőt, egy azonos fajtájú vérvonalat tenyésztő játékost, mint másokat zargatni chat-en :)
Több egyesületbe is be lehetne lépni, mint a valóságban, és ezeket a profilon is látnák a látogatók ( XY tagja a hackney vérvonal tenyéztők egyesületének; a reining egyesületnek és a(z) edzők egyesületének-pl.)
Esetleg az egyesületen belül lehetne egyfajta pontgyűjtő verseny; aki az adott hónapban a legtöbb pontot gyűjti, az lesz a következő hónapban a vezető; és a vezető ezért kapna egy bizonyos fix összeget, tiszteletdíj gyanánt.

Azt hiszem, újabb kreativitás-roham tört rám

Most, hogy a vérvonalammal aktívan foglalkozok, eszembejutott egy új ötlet! És, ha ezt már valaki felvetetette, akkor elnézést!!

Szóval, jó lenne, ha az import (!) lovak rendelkeznének bizonyos jellemvonásokkal. NEM olyan gondolok, hogy pl. kedves, játékos, makacs, stb; hanem olyanra, mint pl. gyenge lábú; hosszú hátú; erős nyakú; jól izmolt; burkolt fejű; stb.. Így a vérvonalak lovai örökölnék ezeket a tulajdonságokat, felmenőktől függően; és mindig a szülők tulajdonságait örökölnék fele-fele arányban, véletlenszerűen. Ez nyilván megnehezítené a jó vérvonalak kialakítását, viszont egy hirdetésben sokkal jobban hangzik ez:
“Jól izmolt, hosszú hátú vérvonalból származó quarter horse eladó tenyésztésre!“ mint a(z) XY vérvonalbó származó, fekete magyar sportló eladó!ˇ.
Ez persze szinte minden lóra kihatna. És nem lenne meghatározva, hogy egy import fajta csak ilyen-olyan küllemjegyekkel rendelkezhet, hanem teljesen random tulajdonságokat kapnának.

És hogy hol lenne, vagy milyen szisztéma alapján látnánk ezeket?
Én abban a táblázatban képzeltem el, ami a ló képe mellett van, az alapadatoknál, egy ehhez hasonló táblázatban: (hasraütés szerűen van feljegyezve, ahogyan az eszembe jut)

Fej:egyenes
Nyak:erős
Test:henger alakú, rövid
Lábak és paták:erősek, szikárak
Izomzat:jól fejlett

Hát, ezt gondoltam. Vélemények??


Ich sprache ganz gut auf Deutsch! Wenn du auch, kannst du mir ein Brief schreiben ;)!