Welsheimet csaknem egy fél éve tenyésztem, kisebb-nagyobb kihagyásokkal. A jelenlegi teljesítményükkel is elégedett vagyok, de a jó idő, és a szünetek (jaj, de várom a nyarat!) közeledtével igyekszem többet foglalkozni velük. Csak pej színben tenyésztem őket, díjugratásra. Pónijaim ebből a sportágból a fajta legjobbjai, thp-val rendelkeznek.

WS~Merkúr díjugratásban A15+ as kategóriában régóta az első helyen áll, 670 versenyből 650-et meg is nyert.



Eme minitenyészet lovait a Losinók alkotják. Őket welsheim után kezdtem el tenyészteni. Sajnos a párhuzamos tenyésztésben velük kevesebbet foglalkoztam, de jelenleg is dolgozom az ügyön (vagyis, foglalkozok a lovakkal). Célom velük, hogy díjlovaglásban jeleskedjenek és magas thp-számot birtokoljanak.



A lassúkörös edzés egy körben átlagosan 3 pt-vel fejleszti a ló képességét, a gyorskörös pedig 2,7 pt-vel. Ez azt jelenti, hogy egy 30 éves koráig lassúkörrel edzett ménnek kb. 400 pt-vel több lesz az összpontja!

A napi/heti/havi toplistához a legtöbb pontot a lassúkörös edzés+versenyeztetés adja. Ha elhasználod a ló mind a 15 cselekvéspontját (lassúkör, a box-teendők nem számítanak) és kört lépsz, az 2 pont, a versenyeztetés maga pedig 3 pontot ér. Ezt összevonva tehát 5 pontot is szerezhetsz egy körben :)

Szintén jó módszer, ha toplistára szeretnél kerülni, az eladás. Ha eladsz 100 bőrt, azért kapsz 1 pontot. Ellenben, ha egyesével adod el a 100 bőrt, az 100 pontot ér.


Remélem tudtam segíteni! ;)