Switch to English Hírek Rólunk
Nick: Jelszó:
Lónevelde
Az összes üzenet megtekintése

Fórum - Hivatalos Zóna

 » Vissza a témákhoz! « Hozzászólások: 8  

[JÁTÉK] The Best Horse Owner / A legjobb lovak tulajdonosa.  Ambrosia (73305) - 1. 18.04.12 12:15:16    
Ambrosia

Sziasztok!
Az ígért játék megérkezett. A leírást kép formájában csatolom nektek, ha kicsi lenne, nyissátok meg új lapon és nagyítsatok rá. :)

Remélem sokan részt vesztek a játékban és élvezni is fogjátok!
Bármi kérdés esetén üzenetben, illetve a fórumban is megtaláltok.

Jelentkezni itt lehet. Add meg a neved, ID-det és a csoport nevét, amiben a lovakat tartod.

Köszönöm előre mindenkinek a részvételt!
  Ambrosia (73305) 18.04.12 12:15:16    
Ambrosia

Sziasztok!
Az ígért játék megérkezett. A leírást kép formájában csatolom nektek, ha kicsi lenne, nyissátok meg új lapon és nagyítsatok rá. :)

Remélem sokan részt vesztek a játékban és élvezni is fogjátok!
Bármi kérdés esetén üzenetben, illetve a fórumban is megtaláltok.

Jelentkezni itt lehet. Add meg a neved, ID-det és a csoport nevét, amiben a lovakat tartod.

Köszönöm előre mindenkinek a részvételt!
  Ambrosia (73305) 18.04.12 12:16:14    
Ambrosia
  Életem_a_lovak (101978) 18.04.21 12:23:03    
Életem_a_lovak

Én jelentkezem😊


  Ambrosia (73305) 18.05.26 15:52:50    
Ambrosia

Mivel összesen 1 nevező érkezett, így kérdés..
Folytassuk és várjak még nevezőket vagy zárjuk le?


  Zita2017 (100899) 18.05.26 20:17:01    
Zita2017

Én jelentkezhetnék de így is nehéz munka beszerezni ennyi lovat+ plusz még ott van a vérvonalas veri is így pláne nehéz, de[/d] szívesen kiprópálnám. ha átraknánk másik időpontba szerintem akk mindenkinek jó lenne. Remélem ezzel segítettem a döntésben


  Ambrosia (73305) 18.05.28 21:53:59    
Ambrosia

Igazából ez a verseny előbb nyílt, mint a másik, de ha ezen múlik, lehet szó halasztásról.


  Kaze-chan (88942) 18.05.29 22:19:17    
Kaze-chan

Ambrosia:

Szívesen jelentkeztem volna a versenyedre, mert nagyon jó ötlet és eléggé rendhagyó is, de elsőre elég bonyolultnak tűnt. Most a sokszori olvasás után már nem, azonban még így is eléggé nehezen megvalósíthatónak gondolom. Deliorával összedugtuk a fejünket egy kicsit és megvitattunk pár dolgot.

Elsőre szerintünk azért is nem jelentkeztek sokan, mert eléggé rossz volt az időpont. Nekem például pont lefedte a verseny a ZH időszakomat, plusz a beadandók határideje is ekkor volt. (És persze, hogy megint nem dolgoztam előre, hiába terveztem így. De ez most mindegy.) A középsulisok meg gondolom, ilyenkor vesznek el az év végi hajtásban és TZ dömpingben, az érettségire való készülésről már ne is beszéljünk...

A főbb "elrettentő" tényezők viszont nem kifejezetten ezek voltak. Inkább az, hogy másoktól kell vásárolni és mások lovait kell fedezni. Tudom! Pont erre megy ki a verseny, és ez iszonyat jó ötlet! De egyben nagyon nagy gond is, mert nincsenek nagyon olyan lovak kitéve eladónak, amik igazán jók lennének. Vagy ha vannak is, akkor is irreálisan magas áron. Például nézzük a welsh pónikat: 1500 öp feletti csikók a legjobb esetben is 200E-be kerülnek. Vagy az appaloosákat: 1500 öp felett egyetlen egy kanca van eladó, az is privát. A holsteiniket tekintve már egész jó a helyzet, de 1000 thp felett csak egy szem kancacsikó van. Miért is írom ezeket? Azért, mert nem biztos, hogy mindenki szívesen belevágna egy új fajta tenyésztésébe, még akkor se, ha az csak egy rövid időre szól. Hogy miért? Nincs helye, nem tetszik a ló képe, nincs zabszeme / kedve ahhoz a fajtához, amiből van eladó ló, vagy éppen abból a fajtából nincs olyan, ami elérte/ megközelített a maximum thp-ot. Ha viszont nem akar új fajtát tenyészteni, akkor is az a gond, hogy honnan szerezzen az általa tenyésztett fajtához külsős lovakat. Az én 5 fajtám közül csak egyhez tudnék külsőstől lovat venni, mert a többihez egyszerűen nincs jó minőségű eladó. Emiatt is mondanánk azt Deliorával, hogy például a D kategóriánál ne öt kancát kelljen használni, hanem mondjuk csak kettőt vagy hármat, és tőlük kellene az az öt ló, amit eredetileg kértél. Az A kategóriát én úgy, ahogy van, kihagynám, a B és C tökéletes, úgy, ahogy van.

Ami még szerintem necces, az a külön istálló. Újra és újra felmerülő kérés, hogy lehessen újabb istállókat csinálni, mert nem elég az, ami van. Nekem is problémám ez, nem igazán tudom már úgy pakolni a lovakat egyik istállóból a másikba, hogy legyen egy teljesen üres. Emiatt én azt mondanám, hogy ott ne kelljen egy teljesen külön istállót készíteni, hanem össze lehessen pakolni egy másik istállóval a versenyre szánt lovakat. Olyannal, amibe mondjuk maximum 10 másik ló van, ami nem tartozik a versenyhez. Hogy neked is könnyebb legyen keresgélni a lovakat, de a versenyzőknek se kelljen mindent felborítva rendezkedniük.

Az utolsó dolog, ami nekünk Delivel egy kicsit szemet szúrt, az a vérvonalas rész. Ez lehet már csak nekünk gond, de nem igazán tetszett ez az ötlet. Mert mi van akkor, ha éppen egy olyan vérvonalból veszünk lovakat, ami nem kifejezetten kiemelkedő, de nincs más lehetőségünk, mert nincs másik ló. Vagy mi van akkor, ha nem is találunk vérvonalas lovat? Másrészt, nem biztos, hogy a most meglévő vérvonalainkba szeretnénk bekeverni egy másikat.

Nem tudom, végül megrendezed-e a versenyt, akár változtatásokkal vagy változtatások nélkül, engem nagyon érdekelne. Ezzel a kis regénnyel pedig reméljük tudtunk egy kicsit segíteni.
Kaze és Deliora


  Ambrosia (73305) 18.05.30 19:47:52    
Ambrosia

Kedves Kaze és Deliora!

Az ötleteitek jók és megértem az ellenérveiteket is, viszont a játék azzal a céllal jött létre, hogy beinduljon a tenyésztés, eladás egymás közt, fellendüljön a játék igazi lényege, hogy ne mindenki magának tenyésszen, hanem eladni és venni is lehessen reális áron..

Amint alkalmas lenne többeknek az időpont, visszatérhetünk arra, hogy mit kellene változtatni, illetve mi csalhatná ide az embereket.

Köszi az észrevételeiteket!

(aktuális oldal: [ 1 ], összes oldal: 1, Hozzászólások: 8)

[1]lónevelde információk