Switch to English Hírek Rólunk
Nick: Jelszó:
Lónevelde
Az összes üzenet megtekintése

Fórum - Hivatalos Zóna

 » Vissza a témákhoz! « Hozzászólások: 374  

[LÓFAJTÁK] A közösség által alkotott képek  Ayaveen (1) - 1. 16.10.13 14:48:03    
Ayaveen

Sziasztok!

Több kérdést kaptam azzal kapcsolatban, hogy lehetséges e beküldeni saját rajzokat a hokalovinak, hogy azok új fajtaként vagy egyes fajták új képeként bekerüljenek.

A válasz, hogy lehetséges, azonban vannak fontos szabályok ezzel kapcsolatban.

Milyen kép kerülhet be a neveldébe:

- csak és kizárólag olyan alkotás amelyet teljes egészében ti rajzoltatok (nem lehet fotómanipuláció, nem tartalmazhat olyan lineartot amelyet nem ti készítettek, másoktól származó textúrák vagy ecsetek és egyéb elemek ne legyenek benne, stb. stb. Tehát a kép teljes egészében legyen a ti munkátok)
- ha referencia kép alapján dolgoztok, akkor a ló ne legyen teljes egészében egyező a fotóval vagy az ihletként használt médiummal (kivéve ha azt is ti magatok készítettétek).
- a ló ne legyen teljesen szemből rajzolva, hanem javarészt oldalról látszódjon
- a ló ne legyen túl kicsi a mostani lóneveldés lovas képek arányaihoz képest (tehát töltse ki a teret, kivéve ha csikó)
- a beküldéssel az alkotó elfogadja, hogy ha a kép elfogadásra kerül a hokalovinak és a lovasok.hu-nak visszavonhatatlanul joga van használni a továbbiakban bármilyen formában
- a kép minősége hasonló a már bekerült lovas képekhez
- az elkészült ló nem lehet fantázialó, tehát valós fajtákat és színeket hozzatok létre

Hogyan tudtok képeket beküldeni:

Nincs szükség arra, hogy a hokalovis lovas képek szélességére és magasságára állítsátok be a képeket. Nekünk hasznosabb ha a lehető legnagyobb méretben külditek.

Ne csak a kész anyagot, hanem az elkészítés lépéseit is örökítsétek meg, amelyből látszik, hogy az adott pacit valóban az elejétől kezdve ti hoztátok létre. (ezeket szintén képekbe csatoljátok az emailhez)

A képeket ide küldjétek: hokalovi@lovasok.hu

A levélbe továbbá másoljátok bele ezt a szabályzatot és írjátok oda, hogy a feltételeket elfogadtátok.

Képek bekerülése

- fenntartjuk magunknak a jogot, hogy kiválasszuk milyen képeket fogadunk el, vagy adunk hozzá a játékhoz (így nem minden fog bekerülni)
- minden elfogadott lóképért (felnőtt, csikó...), 10 kredit jutalom jár
- az alkotó és az általa készített képek kikerülnek IDE

***************

Ezzel kapcsolatban nyugodtan kérdezzetek vagy beszélgessetek ebben a fórumban :)

Akár közvéleményt is tarthattok, hogy ki milyen képekre lenne kíváncsi.


  RoGue (47756) 16.10.14 15:33:15    
RoGue

Köszönöm a választ :)


  piléta21 (15195) 16.10.14 17:19:54    
piléta21

És maximum hány képpel lehet nevezni?


  Ayaveen (1) 16.10.14 19:34:08    
Ayaveen

Nincsen limit a képek mennyiségére. Határidő sincs.

  piléta21 (15195) 16.10.14 22:56:13    
piléta21

Rendben, köszönöm :)
És még egy olyat hagy kérdezzek, hogy mondjuk rajzolok egy "sablon" (magamtól) és azt ha több féle képen színezem ki, pl lesz fekete, pej, fakó, de az alap ugyan az, az is elfogadott?


  BaroqueLady (99086) 16.10.16 13:08:03    
BaroqueLady

Mindegyik színről és felnőtt illetve csikóról kell folyamat kép, vagy csak elég 1-1-ről?

  Ayaveen (1) 16.10.16 17:43:28    
Ayaveen

sziasztok!

Ha több különféle képet küldtök be, akkor mindegyikről szeretnénk folyamat képeket. Viszont ha ugyanazon kép különféle színváltozatairól van szó, akkor elég csak az egyikről.

Az is engedélyezett tehát, ha ugyanazt a képet külditek be de több színváltozatban.

******************************

Egyéb: nagyon szépen köszönjünk mindenkinek a képeket. Már kaptunk több levelet és felajánlást. A következő héten fogjuk átnézni őket.


  piléta21 (15195) 16.10.16 19:26:50    
piléta21

Köszönöm :)


  piléta21 (15195) 16.10.26 19:47:52    
piléta21

Még olyan kérdésem lenne, ha papír alapú rajz, és beszkennelem utána kell még szerkesztenem? Mármint a ló mellett keletkezett foltok vagy az majd utána kerül szerkesztésre? (Tehát a kérdés: Nekem kell foglalkoznom a szerkesztéssel?)


  BaroqueLady (99086) 16.10.27 19:21:08    
BaroqueLady

Elfelejtettem némelyikről folyamatképet csinálni :/..az nagy baj?..csak az alap grafit rajz és a kész van meg.

  Soreiru (27284) 16.10.29 15:27:43    
Soreiru

Ebből egyet meg tudok válaszolni.
Nem kel foglalkozni a szerkesztéssel, nem lesz úgy hagyva, ha beküldöd szerkesztetlenül. De azért lehet jobban megérheti megkérdni valakit hogy csinálja meg, segítsen, mert akkor megtudjátok bszélni pl hogy fényerő/kontrasztot meddig tolja, és meddig már ne.


  Code_Chris (41927) 16.10.29 17:01:40    
Code_Chris

Sziasztok! :)
Gondolkodtam rajta, hogy nekiállok megrajzolni egy fajtát, és most kihasználnám kicsit ezt a topicot arra a céljára is, hogy érdeklődjek kicsit: szerintetek mennyire lenne idióta ötlet a Paint horse? Mert ugye ha már Quarter, ott van mellette az Appaloosa színmódosulata is, viszont a Paint teljesen kimaradt. Egyedül a Pinto van bent a játékban, ami funkciójában ugyan az, hiszen egy külön tarka lófajta, viszont Pinto akármely lófajtából születhet, míg Paint horse csak kifejezetten a Quarter horse fajta tarka példányaira vonatkozik. Röviden tömören az lenne a kérdésem: szerintetek lenne azért értelme a Paintnek is, vagy a Pintonál nem kell több tarka lófajta? Légyszíves írjátok meg nekem a gondolataitokat erről akár itt, akár levélben, köszönöm előre mindenkinek! :)


  Verocs (7021) 16.10.29 18:01:38    
Verocs

Szerintem lenne, aki szeretné, ha lenne különálló,tarka lófajta. Viszont Ayaveen nem tudom, mennyire áll milyen lófajták mellett...
Nekem is lenne egy kérdésem: találtam immár 3 lófajtát, amit szívesen megrajzolnék és 3 új "színt" is. Kérdésem Ayaveenhez is szólna: én egy Andalúz/Lusitano-Fríz keverék fajtán godolkodtam először: póni méretű fajta, a frízek tömör, barokkos eleganciájával és az andalúzok, illetve a lusitanok meghatározó, gyakori színeivel. Magyarul sajnos semmit nem találtam erről a fajtáról, viszont angolul igen, Warlander néven. Emellett a Blazer ló az, amely megragadta a fantáziám, és Kaze ötlete alapján a japán lófajtákra is rákerestem, csak hogy beleszerethessek a Ban‘ei névre hallgató hidegvérű fajtába.
A színek viszont inkább mutatós genetikai mutációk, melyek a legtöbb fajtánál előfordulnak. Az első a rabicano - deresedés. Leggyakrabban az arab telivéreknél fordul elő, a csikón csak egy-egy apró folt fordul elő, vagy a farok felső részén, közel a gerinccsigolyákhoz egy pici deres foltként jeenik meg legtöbbször, de lehet akár nagy kiterjedésű folt is, ami a ló farkán található hosszúszőrök mindegyikére hatással van, vagy a bordákat követve halvány fehér csíkozást alkothat. Felnőtt korra a deresedés ezekből a foltokból kiindulva elterjed a testen és apró foltocskák ezrei jelennek meg azon a területen, amik nagyon látványossá teszik a szőrzet bizonyos részét. A brindle egy kutyáknál is előforduló csíkozott színváltozat, ahol a csíkok az egész testen jelen vannak, viszont nem összefüggőek - apró pettyek százaiból állnak össze. A habostarkát csak megemlítem, hasonlóan mutatós jegyként. Az utolsó a varnish roan hasonló deresedés, mint a rabicano, viszont az egész testre kiterjed - egy-két apróbb foltot kivéve a ló testén, és apró pöttyök helyett összefüggőbb felületet alkotva.
A kérdésem mindezek után a következő: érdemes lenne-e bármelyikbe belevágnom, elfogadhatóak-e ezek a fajták, színváltozatok, vagy felesleges erőfeszítés csupán? Köszönöm, ha véleményt nyilvánítotok!


  Code_Chris (41927) 16.10.29 18:07:58    
Code_Chris

Verocs: ez inkább Nektek szóló dolog, hogy lenne-e igény rá, az már egy más tészta, hogy Aya hogy gondolkodik erről (no meg hogy sikerül-e a kivitelezés :P)
És a fajtákról: engem mindeképp érdekelne a Ban‘ei, a "japán lófajtával" már meg is fogtál :D az új színekről pedig inkább azt tudnám mondani, hogy nagyon speciális színekbe addig szerintem nem érdemes belemenni, amíg tök alap színek sincsenek felvéve, de ez persze csak személyes vélemény ;)


  Verocs (7021) 16.10.29 18:12:29    
Verocs

Igen, igaz, de valljuk be: nem vagyunk sokan a neveldén, és kellenek olyan dolgok, amik miatt érdemes regisztrálni, más neveldékkel szemben. Emellett, az alap színeket a többi új fajta bekerülése szerintem magával vonja majd.

  Code_Chris (41927) 16.10.29 18:32:36    
Code_Chris

Jogos :) Hát én kíváncsian várom, mit hozol ki belőle, hajrá :D(aktuális oldal: [ 2 ], összes oldal: 25, Hozzászólások: 374)

[1] [2] [3] [4] [5] [6] ... [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25]lónevelde információk