Switch to English Hírek Rólunk
Nick: Jelszó:
Lónevelde
Az összes üzenet megtekintése

Fórum - Alkotók Kuckója

 » Vissza a témákhoz! « Hozzászólások: 5121  

Lovakkal kapcsolatos irományok (versek, novellák...)  Lajura (15249) - 1. 11.10.20 21:27:15    
Lajura

--És akkor ezennel megnyitom ezt a témát!--Négy évvel ezelőtt...

Elsa Bloom vagyok. Ma 5 éves. Szemem holdvilága a kezdeteknél kihunyt. Nem látok semmit, de érzek, s hallok sok mást.
- Boldog születésnapot Elsa! - ölelt körül Amy Fluost , és Bary Bloom, szerető szüleim.
- Mondd csak, mit kívánnál kislányom? - kérdezte édesapám.
“Látni... látni akarom a lovakat...“ vágtam volna rá... Ha... láthatnék. Lehuppantam a földre, és ezt szipogtam: - Érezni a kis pacik illatát... De ti úgysem visztek el a lovardába, ugye?


---Folyt. köv. csak mennem kell verset tanulni---  Kaze-chan (88942) 18.06.10 23:42:47    
Kaze-chan

Kissé kicentizve, de ide is küldök egy írást a versenyedre, Deli. :)
Lásd a következő hozzászólásban. :D


  Kaze-chan (88942) 18.06.10 23:44:06    
Kaze-chan

Amit nem sikerül feltenni, pedig még hátravan 45 karakter. :O


  Kaze-chan (88942) 18.06.10 23:47:26    
Kaze-chan

$- A mezőgazdasági szaktanácsadást meghatározó négy elem a – mondta unott hangon, majd megpróbált elfojtani egy ásítást. Alig tanult pár sort, már fel is adta. Elege volt. Napok óta csak ezt csinálta. Ismételte, felolvasta a sorokat, összefüggéseket keresett, definíciókat tanult. Fizikailag a szobában volt, és tudta is, hogy ott kell lennie, másképp nem fognak időben sikerülni a vizsgái, de túl sok minden történt az elmúlt pár hétben. Lehunyta a szemét és felidézte a két hete történteket a barátnőjével.
Az étkezőben csak az evőeszközök csörgése törte meg a kínos csendet. Az ebédelők többsége kedvtelenül piszkálgatta a felszolgált salátát.
- Mi a baj? Nem ízlik? – tette fel a kérdést a lány, egyenesen a vele szemben ülő fiúnak.
- Nyúleledel. – turkálta csalódottan a salátát a fiú, miközben remélte, felfedez legalább néhány falatnyi húst. Nem volt szokása azért hazudni, vagy füllenteni, hogy másokat ne bántson meg.
- Azt hittem szereted. – mondta a lány, miközben arcára kiült a zavarodottság.
- Köretnek igen. Vagy rágcsálnivalónak. Nem főételnek, magában. – igyekezett magyarázat közben nyugodtnak feltüntetni magát, de belül forrongott. Mikor a barátnője bejelentette, hogy a hétvégén ő főz, és kijelentette, hogy szeretné, ha ő is ott lenne, megörült, de másra számított. Nem is kicsit. Lisa nagyon jól tudta, hogy délutánonként edzése van, amik minden erejét kiveszik, és szüksége volt az energiára. Azt pedig nem a tasakos leves és a saláta fogja megadni neki. Dühös volt, mert mikor a lány azt mondta ő főz, arra számított, hogy a barátnője tényleg valami rendes ételt csinál.
Szerette. Tényleg nagyon szerette. Kedves volt, jó humorú, és elfogadta, hogy mennyit számít neki a lova, Callisto, de mindezek mellett nem igazán vállalta a tettei következményeit. Pontosabban nem gondolt bele azokba. Pete tudta, hogy a lány számára nincs semmi gond a mai menüvel, mert neki ez épp elég laktató. De mások gyomra nem volt úgy összeszűkülve a folyamatos önsanyargatás miatt. Lisa álomvilágban élt, amiben csak az ő igényei léteztek.
- Sajnálom, kincsem, de Petenek igaza van. – szólalt meg a lány anyja is halkan. Felhagyott már a finomkodásokkal, hogy úgy értesse meg a gyermekével a gondokat. – Ezzel nem lehet jóllakni.
- Szerintem meg ez így pont elég. – pattant fel dühösen Lisa és elcsörtetett a szobájába, hiába kiabáltak utána, hogy várjon, és hiába próbáltak beszélni vele később is, a lány ki sem nyitotta az ajtaját.
- Nem fogsz elkésni? – nézett egy kis idő múltán Petere a lány anyja.
- Nem, de inkább megyek. Üzenem Lisának, hogy köszönöm az ebédet, kedves volt tőle. – mondta búcsúzásképpen, majd fogta a táskáját és felpattant a kerékpárjára. Bőven volt ideje a megbeszélt edzésig, mégis, egy kisebb kerülő beiktatásával a lovarda felé vette az irányt, az otthona helyett. Egyedül egy közeli pékségnél állt meg, ahol két húsos lepényt is vett magának. Az egyiket biciklizés közben ette meg. Lassan, ráérősen tekert, hogy legyen ideje lenyugodni és helyre tennie a gondolatait. Úgy tervezte edzés után még beszél Lisával.
A lovardában nem voltak sokan, amin nem is csodálkozott a vasárnap déli időpont miatt. Örült neki, mert nem szerette a nyüzsgést, ami az utóbbi időben az itt rohangáló tíz – tizenkét éves kislányok miatt már állandó jellemzője volt a helynek. Letette a kerékpárját, és elindult a legelőre, hogy megkeresse a lovát.
Callisto békésen legelt a többi ló mellett, a palomino kanca színe élesen elütött társai fekete és pej színezetei mellett. Pete füttyentett egyet, hogy felhívja lova figyelmét magára. Az állat fel is kapta a fejét, és füleit hegyezve figyelte lovasa közeledését. Mozdulatlanul tűrte, hogy a fiú feltegye rá a kötőféket, majd mellélépjen és egy egyszerű mozdulattal felpattanjon a hátára. Callisto, miután a lovasa behunyt szemmel elfeküdt a hátán óvatosan lépkedve folytatta a legelést. Érezte a zaklatottságot, a heves szívverést, a megemelkedett pulzust, ami máskor megijesztette volna, de most tudta, hogy nincs mitől félnie. Nem leselkedik rá veszély, a feszültség már múlóban van, és hamarosan meg is szűnik.  Kaze-chan (88942) 18.06.10 23:49:56    
Kaze-chan

Egy fél óráig voltak így, mikor Pete újra megmozdult. – Menjünk be, kislány. – felült, és miközben egy finom húzással elszakította a lovat a legeléstől, megpaskolta a nyakát. Azonban mielőtt ténylegesen az istállók felé indultak volna, elmentek a többi lótól, a legelő másik részébe. Eleinte csak lépésben, majd ahogy a ló izmai bemelegedtek, ügetésben. Bár nagy volt a kísértés, mégsem váltottak vágtára. A fiú bízott a lovában, a ménesben azonban nem. Félő volt, hogy a többiek kedvet kapva a játékhoz esetleg kirúgnak a közelükben, azt pedig nem merte kockáztatni. Éppen emiatt, amikor újra a legelő állatok közelébe kerültek lépésbe vette vissza a kancát. Tíz éve alkottak egy csapatot ketten.
A legelő kapujához érve lepattant a lóról és lassú léptekkel vezette a mosó felé, hogy felkészüljenek az aznapi edzésre, miközben fejben végigvette, miket kell megbeszélnie a barátnőjével, és hogyan vesse fel a közös főzés ötletét.


Sorry, végül csak így sikerült feltenni.
Deli, ha gondolod, átküldöm dokumentumban, hogy tuti 5000 karaktert írtam max.
Nem értem mi volt a baj. Akárhányszor próbáltam feltenni, mindig azt írta, hogy nem lehet üres és max 5000 karaktert írhatok, de még a kis "$" jellel is csak 4993 karakterről van szó. :O
Ha valakinek vanm ötlete, hogy mit néztem be, mondja. :D


  Deliora (41666) 18.06.12 20:30:25    
Deliora

Kaze-chan
Az a helyzet, hogy akárhogy is számolom, ez 5005 karakter, tehát, 5-el több, így ha nem is zárlak ki, a Legjobb szösszenet kategóriába sajnos pontveszteséggel jár :/ Többször is átszámoltam...

Mindezek mellett azt kell mondanom, idegesítően jó
Többször is átolvastam, de vagy én vagyok már fáradt, vagy tényleg nincs benne hiba :/

Esetleg egy-két apróságot tudnék benne kiemelni, kötekedés szintjén.
Ebben mondjuk nem vagyok teljesen biztos, de ahogy utána jártam eddig azt olvastam, hogy a Pete nevet [pít]-nek ejtjük, e szerint pedig a szó végén az "e" néma. Így a toldalékot kötőjellel írjuk a tulajdonnévhez.

Igazából mást tényleg nem találtam benne, de lehet a töri tk néhol igen hiányos vesszőhasználatát sikeresen átvettem.

Minden esetre nagyon köszönöm, hogy ide is raktál fent valamit.

A helyezésekkel kapcsolatban a másik írós fórumon találsz információkat.
  Kaze-chan (88942) 18.06.12 21:13:44    
Kaze-chan

Oké, valaki tud erre magyarázatot? :0
Worldben, ahol megírtam 4993 karakter, DE!, ha innen vagy Messengerből visszamásolom Worldbe, akkor tényleg 5000 karakter felett van. O.oEzekkel a kötőjeles / nem kötőjeles dolgokkal bajban vagyok úgy néz ki a nevek terén.


  Bogger2001 (88589) 18.06.12 21:27:00    
Bogger2001

Kaze-chan: én is néztem, furcsálltam is. A "hiba" ott van, hogy kimásolva enterek helyett shift-enterek vannak a bekezdések végén, amiket a Word külön karaktereknek vesz. Ez nem a te hibád, hanem a fórum formázása így van kialakítva.
Ha például kimásoljátok ezt a hozzászólást, láthatjátok, hogy a bekezdéseim végén shift-enter van, hiába nyomtam az írásakor entereket. Amennyire belelátok, ez célszerű is a fórum kezelése szempontjából, hiszen az enterek a hozzászólások végét jelölik, a shift-enterek pedig az egyes hozzászólásokban a bekezdések végét.

Mivel ebben a kategóriában egyedül Kaze indult, nem is igazán számítana a dolog, de szeretném erre felhívni a figyelmet, és ha lehet, ez ne képezze pontlevonás alapját.


  Bogger2001 (88589) 18.06.12 21:29:36    
Bogger2001

U.i.: visszamentem és végigolvastam a kiírást. Mivel nincsenek kategóriák, igenis számít, úgyhogy tényleg ne ezen múljon a verseny.

  Deliora (41666) 18.06.12 22:06:17    
Deliora

Bogger2001
Örülök, hogy te is így látod, végül mi is azt beszéltük meg ketten Kazeval, hogy nem veszem figyelembe :D


  Kaze-chan (88942) 18.06.13 21:14:51    
Kaze-chan

Bogger2001:

Köszönöm a magyarázatot, és véleményed is!


  Bogger2001 (88589) 18.06.22 13:21:53    
Bogger2001

Sziasztok, népek!

Ma délelőtt átnyálaztam az egész topikot. Az egészet.
Sikerült nagyjából kibogoznom és összegyűjtenem a régi történeteimet (vagy azok foszlányait). Mivel az akkori ötleteim fantáziadúsabbak, mint a mostaniak, elhatároztam, hogy alaposan átgondolva átdolgozom és befejezem az egyiket. Ha ez nem következne be, nyugodtan leszedhetitek a fejemet.

A kérdés már csak az: melyiket?
Itt vannak azon történetek címei, amiknek még emlékszem is az alapötletére:

- Kristály
- Két karkötő, két barátnő
- Az ezredik barátság
- (valami történet aminek nem volt címe, de a főszereplő át tud változni lóvá)
- Mysteryland
- Arany percek szürke árnyai I. - Ábránd (<-- személyes kedvencem)

Mindegyikből lementettem valamennyit, ha valaki rákérdez, elmondom a bevezetőt/lényeget.

Azt fogom átdolgozni, amelyikre a legtöbben szavaznak! :)


  Deliora (41666) 18.06.24 14:50:57    
Deliora

Bogger2001

Szerintem most nagyon imádni fogsz
Nem tudnád feltölteni az összes bevezetőjét/lényegét? Kíváncsi lennék rájuk xD Sajnos a címből nem igen tudom, hogy melyik, miről szól :/
Nyugodtan leveheted érte a fejemet xD

Lenne egy másik kérdésem is :) 6-8ai hétvégén ráérsz? A kihívás miatt kérdezem.


  Bogger2001 (88589) 18.06.24 20:05:40    
Bogger2001

Deliora: de, azt terveztem, hogy feltöltöm valahova mindegyikből az egészet, ami megvan, de még nem igazán találtam rá megoldást. Talán csinálok egy ideiglenes honlapot, ahova felteszem mindet és szavazni is lehet.

És nem, nem érek rá, pont akkor megyek Erdélybe :/


  myci (93443) 18.06.26 20:14:32    
myci

A lovak nélkül nincs életek,
Nincsenek szép évek,
Nincsenek hetek,
És...ÉS nincsenek emberek!


¤Myci
Tudom elég béna.


  Vivien10 (56101) 18.06.27 18:52:49    
Vivien10

Bogger2001 engem is érdekelne mindegyiknek a bevezetője! Szerintem nyugodtan feltöltheted ide is
myci:
"A lovak nélkül nincs életek," - Az "életek" többes számban van, a "nincs" pedig egyes számban, tehát vagy "nincsenek életek", vagy "nincs élet" lenne a helyes.
Alapvetően nem értem, hogy mi alapján épül fel a vers; a második sorban "szép évek"-ről van szó, a harmadikban "hetek"-ről.
A negyedik sorban valószínűleg a hatás kedvéért szerepen kétszer az "És", de szerintem teljesen felesleges az ismétlés, megzavarja a vers ritmusát.
Ha figyelembe veszed, amiket leírtam, valahogy így nézne ki a vers:
"A lovak nélkül nincs élet, / A lovak nélkül nincsenek életek,
Nincsenek szép évek,
Nincsenek hetek,
És nincsenek emberek!"(aktuális oldal: [ 339 ], összes oldal: 342, Hozzászólások: 5121)

[1] [2] [3] [4] [5] [6] ... [336] [337] [338] [339] [340] [341] [342]lónevelde információk