Switch to English Hírek Rólunk
Nick: Jelszó:
Lónevelde
Az összes üzenet megtekintése

Fórum - Hokalovi Közösségi Ház

 » Vissza a témákhoz! « Hozzászólások: 1887  

Ötletzóna: mit valósítanál meg a hokalovin  Ayaveen (1) - 1. 11.10.20 17:49:10    
Ayaveen

Figyelem!

Nem ide tartozik:
- új lófajták
- 3 dimenziós és animációs kérések
- több zabszem
- új versenyformák
- örökbefogadás a hokalovi faluból
- menhelyek
- olyan tervek, amiket más lovas játékokból szeretnétek átvenni (maradjunk egyediek)! Persze lehet rájuk utalni, de nem fogok másolni sehonnan, maximum kitalálok egy hasonló, de mégis más elven működő egyedi funkciót :)

Ha valaki ajánl valamit, részletesen írja le, hogy mire gondolt! A téma egyfajta gyűjtőhely az ötleteitek számára. Nem fogok rájuk mindig reagálni, csak néha összegzem őket nektek megvalósíthatóság szerint.
A fórum célja, hogy lássam, mik a népszerűbb ötletek, és milyen irányban fejlesszem az oldalt. Nagy segítséget jelent számomra, ha megosztjátok mit látnátok szívesen, hiszen akkor olyan oldalt tudok készíteni számotokra amit igazán élveztek

Előre is köszönök minden egyes ötletet!


  Penelopé23 (96961) 18.01.29 18:09:20    
Penelopé23

Persze, ne ingyen, ezzel egyetértek, de azt hiszem, hogy ettől még ugyanúgy 1 ember dolgozik, a többi meg csak időnként felugrik...
Általános tapasztalat, hogy sokan tök lelkesek az elején, majd 1-2 nap után elvesztik a lendületüket/kedvüket/idejüket, és megint a nullánál tartunk...


  Pacipofi (55154) 18.01.29 19:33:04    
Pacipofi

Akkor erre is ki lehetne találni valamit :D


  Code_Chris (41927) 18.01.30 18:10:17    
Code_Chris

Sziasztok! :)
Tudom, hogy ez csak az én mániám, de a "kihaló" fajtákat kiegészíteném a különleges/kredites lovakkal, mert amíg a havi tp listát csináltam, mindig ők voltak a legjobban lemaradva... én részemről egy fajtát anno sikeresen fel is hoztam, és nekikezdtem a másodiknak is, de ami miatt nehézkesen működik ez a dolog, hogy hiába lesznek jobbnál jobb csikóid, max letenyészted magadnak, mert utána nincs rájuk kereslet, még a nyersanyagot adó lovakra sem :/ szóval ez az "átka" a nem annyira népszerű fajtáknak, hogy még ha nehéz munkával fel is hozod őket, utána már csak maximum nézegetheted őket, vagy elversenyezgetsz velük, de vételi értékük nem nagyon lesz.


  Pacipofi (55154) 18.01.31 10:18:02    
Pacipofi

Igen! Írni is akartam, hogy azokat nem is néztem, szerintem azokat a fajtákat is fel lehetne zárkóztatni. Mondjuk a varázslovak, meg kreditért importálható/ vásárolható lovak tenyésztésére már nehezebb lesz rávenni a játékosokat, bár erre is van ötletem, de tisztában vagyok vele, hogy nem minden fekete és hófehér és vannak nehézségek mindenben. Szerintem a lényeg az összefogás lenne.
Igen, igazad van, hogy nem tudsz mit kezdeni a kitenyésztett lovakkal. Ennek a megoldására gondoltam, amikor leírtam a nagy tenyésztőcsoportos ötletem.


  Code_Chris (41927) 18.01.31 17:35:24    
Code_Chris

Hát igen, bár a legtöbb fajtából van 3-4 a piacon, amit akár zabszemért is be lehet szerezni másoktól, na meg szerintem nem azon a párszáz forinton múlik, legalábbis részemről szívesen "támogatom" kreditvásárlással a neveldét, főleg, hogy azért nincsenek akkora magas árak, mint amik más játékokban vannak :) De természetesen ezt mindenki maga dönti el, ez csak az én véleményem :D


  Penelopé23 (96961) 18.02.18 20:04:28    
Penelopé23

Biztos felmerült már ez is, de megint előhoznám :)))
tök jó lenne, ha privátban is lehetne chatelni egymással!


  Naito (37178) 18.06.27 11:39:41    
Naito

Nem tudom, mondták-e már, de én nagyon boldog lennék, ha lehetne bankkártyával is kreditet venni, nem csak sms-el. Nert így én sajnos nem tudok kredithez jutni, a játékosok által eladó kreditek után meg úgy, hogy a játékban kb. 20 ember aktív napi szinten, elég nehéz rohangálni :,D

Az előzőkhöz hozzászólva, én mindig igyekszem mindenhol a kevésbé népszerű dolgok után menni. Úgyhogy engem az csak motivál, hogy egynémelyik fajtának ennyire alacsony a tehetségpontja. Csak hát kredit nélkül ugye nem lehet sokadik vérvonalat alapítani :)


  Aravae (22882) 18.06.27 15:04:26    
Aravae

A tehetségpontos témához:
Anno nem volt korlát, és higgyétek el, akik akkor kezdték, azoknak ez a korlát halál. Így is kifejezetten rohadtlassú a havi +10 pont, sehova nem fejlődik a tenyésztés, egy-két fedezésből eléred elsején délután a ponthatárt és egyhelyben toporogsz másik 30-31 napon keresztül, 10 pont nem jelentős a versenyzésben se (főleg most, hogy szinte nullázva van a jelentősége..)
A legnagyobb probléma, hogy 0-200 thp között olyan szinten fulldoklik a tenyésztés, hogy az embernek elmegy tőle a kedve. Ha ezt az első párszáz thpt fel lehetne gyorsítani, szerintem sokkal többen esnének neki a lemaradt fajtáknak.

Penelopé: Ez a felugrás egy elég aljas dolog, főleg ha olyan fajtáról van szó aminek te húztad fel a thpját, aztán valaki egykét fezedtetésből már előtted is jár :D Arról nem beszélve, hogy annak, aki napokat dolgozott vele, sz... nagyon rossz érzés tud lenni. (Akad zárt vérvonal/zárt tenyészet, de lesz olyan aki oda fog somfordálni, és addig b....gat amíg nem adsz neki csikót vagy fedmént :‘D)

Code_Chris: Leírtad a nagy igazságot. Hiába húzok fel egy lemaradt fajtát, senkinek nem fog kelleni. Kb 2 fajta van a hokán, amire azt tudom mondani hogy kelendő, és ezek az angol és az arab tv.. Én személy szerint szertek magamnak tenyészteni, de bántó hogy ott poshad 20 ló eladósoron, és senkinek nem kell, hiába van 1500-1700 összpontja meg max thpja, és úgy nem megtérülő a tenyésztés. :‘D
Nyilván van akinek milliói vannak tartalékban, de egy viszonylag új (call it haladó) játékos nem fog pár tízezer zabból vérvonalazni meg tehetségpontot tenyészteni, ha fejreállunk se.

Pacipofi: Anno AngolTelivérekkel (jelenleg Chrome, ha jól tudom) elkezdtük tenyészteni az angolokat. Igazából semmire nem figyeltünk, csak a tehetségpontra és a galoppkategóriára. Kb egy hét alatt - ha jól tévedek - 400 összpont körül kitört a balhé, hogy hát b...k meg, mert más levan maradva. (meg sem kell említenem, több mint egy hónapja bent volt a tehetségpontozás, és a legtöbb thp amit elértek 3(!) volt, alias senki nem foglalkozott vele.)
A történet lényege: Maga az ötlet jó, sőt, támogatnám is, de ehhez rendszeresen, adott időben aktív játékosok kellenek, legalább kettő, hiszen úgy tudtok csak beszélgetni, mént/csikót/körlépést kunyerálni, és nem ragad meg a tenyésztés mert a másik offline.

És ahogy Horse mondotta vala, csoda ha napi 20 ember aktív (és akkor sokat mondott) és így elég nehéz.. anno legalább 100 ember megfordult egy nap a neveldén :‘3

Kredites téma:
Abszolut támogatom a bankkártyás fizetést,


  Naito (37178) 18.06.27 15:19:32    
Naito

Aravae véleményével egyetértek, ha gyorsabban menne az első párszáz tehetségpont (mondjuk százalékosan gyorsabb lehetne az elején és százalékosan lassulna ahogy a maxhoz közeledik), több emberben megmaradna a lendület. Én anno már 50-nél beleuntam, de remélem, most kitartóbb leszek.

Szerintem a tenyészcsapatos dolgot is meg lehetne oldani. Az, hogy ki mikor aktív vagy van fent már a játékosok dolga. Olyat kell magunk mellé fogadni, akiről tudjuk, hogy itt van, vagy akit a hokán kívül más platformon is tudunk nógatni, ha kellene csikó vagy körlépés. Személy szerint én nagyon csapatjátékosnak vallom magam, szóval boldog lennék egy ilyen csapatos megoldással.


  Vivien10 (56101) 18.06.27 18:16:33    
Vivien10

Szerintem is alapvetően az a legnagyobb probléma a neveldével, hogy alig van élet. És talán ebből (is) következik, hogy nem kelendőek a lovak - mert nincs aki megvegye. Emlékszem, régen még a leggyengébb lovakat is pár napon belül elvitték és a játékosok által szervezett versenyeken rendszeresen egy jó ló volt a főnyeremény. Egyszerűen nem is értem, mi történt az egykor pörgős "életű" neveldével... Talán, hogy nincsenek fejlesztések? Annyira borzasztó látni, hogy mennyire leépül az egész...
És a legrosszabb, hogy hiába van tele a fórum jobbnál jobb fejlesztési ötletekkel, senki sem valósítja meg őket


  Aravae (22882) 18.06.28 19:28:54    
Aravae

Vivien: Szerintem azok, akik régen 10-12 éves fejjel nekiálltak, mára már 20 körül vannak, és jobb dolguk is van mint neveldézni :D És mivel egy (sajnálom, de így van) lepusztult játékról van szó, újak is csak kevesen jönnek.

Tudtommal a fejlesztések hiánya amiatt van, hogy ugye anno a lovasok.hu felvásárolta a Hokát Ayától, és elvette azt a szabadságot tőle ami ösztönözte őt hogy csináljon valamit. (legalábbis én így gondolom, a 3.0.0 verzió volt az egyetlen jelentős frissítés azóta)
Ráadásul már nem Aya az adminunk se, és ez is brutális.. Anno még hirdetése is volt a hokának, és szerintem ez is egy módja lehetne a tagtoborzásnak (újra) de az összeg, meg gondolom szerződések kellenek, és nemhiszem hogy sokáig maradna, aki jönne, mert nincs itt semmi.. Meg gondolom nem érné meg a lovasok.hunak sem :/

Ahogy mondtad, borzasztó ezt végignézni, de sajnos hiába panaszkodunk, nem lesz tőle jobb semmi :/


  Naito (37178) 18.06.28 19:46:12    
Naito

Van egyáltalán új admin? Mert nem nagyon láttam senkit, aki magára vállalta volna a címet.

Nekünk kéne toborozni a népet, ha már nem jön magától. Mert tényleg nagyon kár érte... Annyira jó lenne visszakapni a régi nagy közösséget :)


  Aravae (22882) 18.07.02 18:18:41    
Aravae

Horse:Nincs új admin, es sajnos nem úgy megy hogy valaki magára vállalja. Mint mondtam, a nevelde a lovasok.hu tulajdona, ők döntenek az egész játék sorsa fölött, így esetleg rajtuk keresztül lehetne érdeklődni es/vagy admint szerezni, de en jobban orulnek neki ha Aya kapná vissza a hatalmat, amennyiben lenne kedve meg ideje foglalkozni vele


  Naito (37178) 18.07.02 18:46:40    
Naito

(Jaj mihamarabb nevet kell váltsak xD)
Igen igen a magára vállalást csak mint nyilvános megjelenést értettem. Én is örülnék, ha Aya visszatérne. Ahogy láttam, a Facebook oldalt sem viszi senki, nem is csoda, hogy nem jönnek új játékosok. Talán, ha játékszinten nem is, közösségszinten feldobhatnánk egy kicsit a neveldét külön szervezésű versenyekkel meg eseményekkel. Csak az a probléma, hogy még a fórumon sem lehet egyszerű játékosként témát nyitni, erre is lehetne például egy külön fórumcsoport. Vagy legalább egy "moderátorok listája" oldal valahol, hogy tudjuk, kihez kell fordulni.


  Syfy (4242) 18.07.18 17:57:05    
Syfy

Helloo!
Szóvalhogy.. Tudom, hogy például a zsz toplistát nyilvánosságra hozni butaság lenne. De örülnék neki, ha lenne egy olyan funkció a statisztikákban, hogy a rendszer az adott kategóriában nem csak azt mondja meg, hogy hányadik vagyok, hanem hogy mennyi pontot/versenygyőzelmet/zsz-t/stb kell még szereznem, hogy előbbre jussak.
Például: Első helyezések: 15648 (Top:313., szintlépéshez kell 615 első helyezés)
Nyomi egy ötlet, de idegesítő tud lenni, hogy nem tudom, mennyivel van előttem az, aki előttem van. És így magam előtt láthatok egy célt, hogy igen, most még szerzek 615 győzelmet és akkor 312. lehetek a toplistán.
(nem hiszem, hogy megvalósul, csak le akartam írni, és érdekel, hogy mit gondoltok róla)(aktuális oldal: [ 120 ], összes oldal: 126, Hozzászólások: 1887)

[1] [2] [3] [4] [5] [6] ... [117] [118] [119] [120] [121] [122] [123] [124] [125] [126]lónevelde információk