Switch to English Hírek Rólunk
Nick: Jelszó:
Lónevelde
Az összes üzenet megtekintése

Fórum - Alkotók Kuckója

 » Vissza a témákhoz! « Hozzászólások: 5123  

Lovakkal kapcsolatos irományok (versek, novellák...)  Lajura (15249) - 1. 11.10.20 21:27:15    
Lajura

--És akkor ezennel megnyitom ezt a témát!--Négy évvel ezelőtt...

Elsa Bloom vagyok. Ma 5 éves. Szemem holdvilága a kezdeteknél kihunyt. Nem látok semmit, de érzek, s hallok sok mást.
- Boldog születésnapot Elsa! - ölelt körül Amy Fluost , és Bary Bloom, szerető szüleim.
- Mondd csak, mit kívánnál kislányom? - kérdezte édesapám.
“Látni... látni akarom a lovakat...“ vágtam volna rá... Ha... láthatnék. Lehuppantam a földre, és ezt szipogtam: - Érezni a kis pacik illatát... De ti úgysem visztek el a lovardába, ugye?


---Folyt. köv. csak mennem kell verset tanulni---  A22123 (104210) 21.05.09 12:58:55    
A22123

Sziasztok!:)
Az íróverseny határidejét kicsit meghosszabbítanám, illetve a nyeremények is értékesebbek lennének. Amikor kihirdettem a versenyt, még viszonylag kezdő voltam, és nem volt annyi Zsz-em. A lovakat is jobbra cserélném, de ha valaki inkább az eredeti pacikat szeretné, azt kapja:) Tehát, az új adatok:

Határidő: 2021.06.01. éjfél

Nyeremények:

Helyezet: 300.000 Zsz, 1 nem különleges ezen kívül akármilyen fajta import ló (amit ingyen belovagolok ha kell), Választható lv. 4-es felszerelés

Helyezet: 200.000 Zsz, 1 nem különleges ezen kívül akármilyen fajta import ló Választható lv. 3-as felszerelés

Helyezet: 100.000 Zsz, nem különleges ezen kívül akármilyen fajta import ló, Választható NEM varázslatos alapanyagból 5 db.

Sorsolás: akik neveztek, de nem nyertek, azok sem maradnak üres kézzel! Az 1000 Zsz vár a nevezőkre:) Illetve kisorsolok néhány dolgot:
Egy lipicai csődörcsikó
http://lonevelde.lovasok.hu/myhorse.php?id=1241934
Egy választott varázsalapanyagból 5 db

A profilomon is frissítve van! Minden írást várok! :)


  Farmerke (103285) 21.06.01 07:10:15    
Farmerke

Kaze-chan íróversenyére <3 Remélem jó topicba írom, mert alig szerepel benne ló... Sorry ha tele van hibákkal :(

Az alacsony, átlagos kinézetű lány nyugodtan tekintett körbe. Figyelemre sem méltatta az őt pásztázó tekinteteket. A tavalyi verseny győztes csapatának beválasztott tagjaként, idén ő kapta a jogot az első választáshoz. A többi induló meg aki kapja-marja módon szerezhetett jó, vagy kevésbé jó társat a versenyhez. Tehát ott ült, és a díszterem falait kémlelte, miközben a kék selyemszalaggal díszített emelvénye mellett a választható játékosok dulakodtak. Természetesen mind az ő csapatába akartak kerülni, még azok is, akik a tavalyi versenyig utálói, később pedig irigyei voltak. A választást felügyelő férfi, a lányhoz fordult? és csak a szokás kedvéért megkérdezte, hogy él-e az elsőként választás lehetőségével. A lány mosolyogva rázta a fejét. Minden elhalkult. Senki nem számított erre a válaszra, de a többi játékos gyorsan magához tért, és szinte mind egyszerre kezdték el kiáltozni a választható játékosok sorszámait. Egyesek a tömeget bámulták, hogy kiszemeljenek egy-egy jobb versenyzőt, mások pedig jegyzetfüzetüket szorongatva próbálták megállapítani, hogy kit érdemes beválasztaniuk. A tavalyi nyertes lány ráérősen szemügyre vette a választékot. Még mindig rengetegen Toporogtak az ő emelvénye előtt, de néhány eszesebb versenyző tudhatta már, hogy semmi esélye, így másnál próbálkozott. A lényeg, hogy mindenki valamiféle konkrét elképzeléssel volt a saját játéka menetéről. Gondolataiból csak akkor eszmélt fel, mikor rádöbbent, hogy a játékosok egyre csak fogynak. És akkor meglátta, akit keresett. Vézna, alacsony fiú volt, és bár egy sokak számára tökéletes lóval indult, félő volt, hogy nem bír el vele. Céltalanul bolyongott az emelvények közt. A lány, mosolyogva olvasta fel sorszámát. A fiú teljesen ledöbbent, de boldogan mászott fel a létrán, és néhány perc múlva már a váltó terepverseny rajtján állt. A verseny tökéletesen sikerült. Mindkét körben az ő csapatuk játékosa ért be a legjobb eredménnyel. A dobogóra álló páros egy halom nyereményt vehetett át, és együtt emelhették a magasba a napfényben csillogó kupát. Akkor minden tökéletesnek tűnt... Hazafelé a lány autóbalesetet szenvedett. Rövid időre tolószékbe került, és hosszú évekbe telt újra megtanulnia lovagolni.
*4 évvel később*
Rakoncátlan gesztenyebarna haját elsöpörte mélykék szemeiből, és az ég felé tekintett. Kánikula volt, ő mégis pulóvert viselt, és kapucnit mélyen a szemébe húzta. Már nem volt szenzáció. Nem akarta, hogy a fiú felismerje. Az évek során mindig a győztes csapat tagja volt, és nem akarta lerontani az eredményeit. Nagy bosszúságára választhatóba került, így minden módon megpróbálta eltitkolni kilétét. Céltalanul járt körbe-körbe az emelvények közt. A fiú eközben elfogadta az elsőként választás lehetőségét, ami megint csak nagy meglepődést keltett, hiszen eddig mindig visszautasította az előnyt. Habozás nélkül a lány sorszámát kiáltotta, majd megindult az általános tolakodás.


  Kaze-chan (88942) 21.06.10 21:26:40    
Kaze-chan

Sziasztok!

Köszönöm a türelmeteket, eljött az eredményhirdetés ideje.

Mivel a két kategóriába összesen 2 írás érkezett, így úgy döntöttem, összevonom a kettőt, és egy kategóriában lesz eredményhirdetés.

Az első helyezett:
Deliora,

és kizárásos alapon a második helyezett:
Farmerke lett!

Gratulálok Nektek! :)

A nyeremények miatt hamarosan kaptok levelet!


  A22123 (104210) 21.06.11 23:25:36    
A22123

Sziasztok! Sajnálom, hogy csak most írok, de a napokban nem voltam nagyon fent...
Eddig hárman küldtek be írást, de lehet érkezik. Nemsokára írok, és köszönöm a türelmet:)


  Soreiru (27284) 21.06.14 14:57:52    
Soreiru

Az erdőjáró rajzolásában eléggé megakasztott a hátsó lába, de addig is frissítettem a leírását:

Fajta megnevezése: Erdőjáró / Forestwalker (Equus cervus buteoides)

Az erdőjárók őrzik az öreg erdőkben megbúvó mágikus lényeket; őket az embertől, és az embert tőlük.

Marmagassága: 135-150 cm

Külleme: Arányos felépítésű, alacsony termetű, aganccsal és szárnyakkal rendelkező kisló. Szőrzete és szárnya sötét csokoládébarna, sörénye és farka mosott zöld. Fején mindkét nem agancsot visel, amelyet
minden télen elhullajt. Varázslatának ereje összefügg az agancs fejlettségével. Közvetlen agancshullás után a varázserejük meggyengül, az új agancs kifejlődéséig valamivel rejtettebb életmódot folytatnak. Az
idősebb lovak agancsa sokágú, varázserejük az agancs méretével arányosan megnövekedett.

Előfordulása: Füves területekkel határolt öreg erdőkben - fenyőerdőben és lombhullatóban egyaránt. Az emberrel viszonylag bizalmas, olykor 15-20 méterre is magához engedi. Nagy elterjedésű faj, amit valószínűleg
szárnyainak köszönhet.


  Soreiru (27284) 21.06.14 15:14:39    
Soreiru

Latin nevet csak azért kapott, mert kézenfekvő volt és jópofának tartottam. Kb. arra fordít, hogy egy ölyv-szerű szarvas-ló. :)) És arra lehet még belőle következtetni, hogy minimális eltérésekkel a föld valamelyik másik pontján létezhetnek más alfajai, mondjuk hosszabb szárnyakkal, vagy kicsit más testfelépítéssel. Az angol nevét viszont majd megkérem Ayát hogy írja át Forest walkerről Forestwalkerre.

  Susie13 (50363) 22.06.09 00:36:11    
Susie13

Van aki még aktív?


  CitromEmese (104784) 24.02.21 19:48:10    
CitromEmese

Én még aktív vagyok!(aktuális oldal: [ 342 ], összes oldal: 342, Hozzászólások: 5123)

[1] [2] [3] [4] [5] [6] ... [339] [340] [341] [342]lónevelde információk