Switch to English Hírek Rólunk
Nick: Jelszó:
Lónevelde
Az összes üzenet megtekintése

Fórum - Alkotók Kuckója

 » Vissza a témákhoz! « Hozzászólások: 5093  

Lovakkal kapcsolatos irományok (versek, novellák...)  Lajura (15249) - 1. 11.10.20 21:27:15    
Lajura

--És akkor ezennel megnyitom ezt a témát!--Négy évvel ezelőtt...

Elsa Bloom vagyok. Ma 5 éves. Szemem holdvilága a kezdeteknél kihunyt. Nem látok semmit, de érzek, s hallok sok mást.
- Boldog születésnapot Elsa! - ölelt körül Amy Fluost , és Bary Bloom, szerető szüleim.
- Mondd csak, mit kívánnál kislányom? - kérdezte édesapám.
“Látni... látni akarom a lovakat...“ vágtam volna rá... Ha... láthatnék. Lehuppantam a földre, és ezt szipogtam: - Érezni a kis pacik illatát... De ti úgysem visztek el a lovardába, ugye?


---Folyt. köv. csak mennem kell verset tanulni---  Bogger2001 (88589) 18.06.28 14:19:51    
Bogger2001

Heeeeyya

Végre rávettem magam az oldal elkészítésére (Ctrl+C, Ctrl+V, nagyon megterhelő, tudjátok), bár néha elsüllyedek amikor beleolvasok egy-két írásomba, de azért szeretnék visszajelzést kapni, hogy az alapötletek közül melyik tetszik nektek. Szavazni lehet a Fórumon, vagy az oldalon.

Katt, hogy elolvasd a régi történeteimet (és hogy szavazz)!


  Vivien10 (56101) 18.07.05 20:10:18    
Vivien10

Bogger2001 hétvégén megyek olvasni

  Vámpírlány (102786) 18.10.11 15:26:54    
Vámpírlány

Sziasztok!

Mint tudjátok az egyik legkedvesebb ünnepem a Halloween. Éppen Hokáztam, amikor felfigyeltem egy Halloweeni játékra, ahol novellát kellett írni. Rettenetesen megörültem neki, de rájöttem, hogy régi, talán 2015-ös, ekkor elszomorodtam, de mivel annyira kikívánkozott az ihlet, ezért én is alkottam erre a témára. Nincs amúgy lélekvadászom se meg minden, nem tudom, hogy belefér-e a 12 karikába, de azért elhoztam nektek. Kritikákat várok! xD ;)

Halloween éjszakája

Hol volt, hol nem volt, a Hokalovi üveghegyein is túl, élt egy lélekvadász kanca, aki magányosan járta Skócia ámulatba ejtően zöld erdőit, a kopár hegyeit, és ha megszomjazott, akkor a tisztavizű patakokból ivott.
Egy kezdetben átlagosnak tűnő napfényes délelőtt, hirtelen hatalmas szél kerekedett, és egy vérvörös rózsát sodort a ló orra elé. A kanca megszagolta a virágot, majd felpillantott, és meglátott egy fiút, akinek ébenfekete haja megcsillant, ám szintén fekete szeme egyhangúságról tanúskodott. Ennek ellenére a lélekvadász meglehetősen vonzónak találta a jövevényt. A szíve, mintha összeszorult volna, és egész testében érezte, hogy a jóképű személy véget vethetne az örökkévalóságig tartó bánatának. Nem nézett a szemébe, mivel tudta, hogy az végzetes következményekkel járna.
- Milyen aranyos ló! – mondta David (a srác) fennhangon, és közelebb lépett, hogy megsimogassa a kancát.
Dave észrevette a földön heverő rózsát, és halvány mosoly jelent meg az arcán. A lélekvadász oldalról odasandított, és egy meglehetősen forró érzés kerítette a hatalmába.
Léptek zaja hallatszott, majd az illető gyorsabbra vette az ütemet, és futni kezdett. Kecses lábaival nyomokat hagyott a homokos talajon. Mind a ketten felkapták a fejüket, és mielőtt ráeszmélhettek volna arra, hogy mi történik, egy angyali külsejű lány állt előttük.
- Bocsánatot kérek a késésért, Dave, de rengeteg dolgom volt – mondta a fiatal bakfis.
- Rá se ránts! – a fiú hangulata ekkor átcsapott önfeledt boldogságba, és a szerelme felé nyújtotta az igencsak megtépázott, de még mindig gyönyörű virágot.
Angelina elvette tőle, és megkarolta Dave-et, majd elindultak, dél irányába.
A lélekvadász csak állt, és nézte a fiatalokat. Jobban fájt neki minden valaha volt sérelemnél, az, ami most történt. Amikor elmentek, ürességet érzett, és csak bámult a földre, ahová a rózsát fújta a vihar azelőtt.
Amikor már hallótávolságon kívülre kerültek, és alkonyodott, a kancát varázslatos fekete köd borította be, és pár másodperc múlva egy barna hajú lány állt az egykori ló helyén. Ám, ekkor már zokogott, a könnyei úgy hulltak a Skót pázsitra, mint az esőcseppek. Az érzések olyan erővel lettek úrrá rajta, hogy megszédült, és neki esett egy vaskos, öreg fának.
A gonosz tündér átka, hogy lélekvadászként éljen, és lelkeket raboljon, immár feledésbe merült. Pedig a varázslatos teremtmény figyelmeztette a lányt, hogy lopja el annak az embernek a lelkét, aki összetöri majd a szívét. De ő nem hallgatott rá, mivel képtelen volt arra, hogy bántsa azt, akit szeret. Tudta, hogy nem ismeri David-et, tudta, hogy csak most látta először, és azt is tudta, hogy az Igazit már hiába várja. A pillanat megsúgta neki, hogy Ő az.
A barna hajú fiatal előtt még felrémlett egy kép, ahogy David és Angelina szerelmes csókot vált egymással, ezután nevetésben törnek ki. A kín belehasított a lelkébe. A látomás ereje mérhetetlenné tornyosult.
A lány már a saját nevére sem emlékezett, olyan régóta élt lóként. Minden feledésbe merült számára. A sötétség eluralkodott a tájon, és az egykori lélekvadászban is.
Majd végül elkeseredésében lehajtotta a fejét a zöld füvekre, és amint elaludt, semmivé foszlott, a teste már nem létezett ebben a világban többé.
Ez volt Halloween éjszakája. A szerelmesek ünnepe, akiken örökké tartó átok ül.


  Kaze-chan (88942) 18.12.20 17:29:48    
Kaze-chan

Íróverseny!

Téma: szabadon választható
Terjedelem: maximum 14 500 karakter (kb. 3 fórumos hozzászólás)
A történetbe beleszövendő mondat: "Akkor sem adom fel!"

Nevezési határidő: nincs
Beküldési határidő: 2019. 02. 10.

Nyeremények:
III. hely: 300 000 zsz, 500 alapanyag
II. hely: 400 000 zsz, 500 alapanyag
I. hely: 1 kredit, 500 000 zsz, 500 alapanyag

A történeteket a megfelelő írós topicba várom! A történetnek legyen címe, és jelezzétek az első hozzászólásban, hogy a versenyre neveztek vele.
Egy ember többször is írhat, de helyezést csak egyszer érhet el egy kategórián belül.
Egyelőre egy kategória van (lovas és nem lovas), ha mindkét topicban összegyűlik 3-3 versenyző, akkor két kategóriát hozok létre.


  Kaze-chan (88942) 19.02.07 20:14:00    
Kaze-chan

Szia Bogger! :D

Már naaaagyon-naaaagyon régóta adósod vagyok jó pár kritikával, véleménnyel Neked. Először is, tudom, hogy van a fentin kívül egy másik oldalad is, ahol - a‘sszem - szösszenetek vannak. Ahhoz tudsz neked küldeni egy linket?

Másodjára pedig, ami pedig a fenti kérdésed illeti: Két karkötő, két barátnő; Az ezredik barátság; Arany percek szürke árnyai – Ábránd --> Ezek azok a történetek, amik nekem tetszenek, mint alapötletek és elolvasnám őket, ha netalán egyszer folytatod/ átdolgozod/ újragondolod valamelyiket.


  Bogger2001 (88589) 19.02.07 23:31:48    
Bogger2001

Kedves Kaze!

A szösszenetes írásaim Wattpaden vannak fent(meg mostanában ide rakosgatom inkább az írásaimat is).

Amúgy nemrég olvastam újra a Két karkötő, két barátnőt, és elképesztően random az egész mint minden korai írásom. Talán pont azért, mert rengeteg ötletem volt/írás közben találtam ki az egészet, tetszett, hogy a sztorijaimnak "végtelen potenciálja" van xdd kezdő bakik. Az Ábrándra volt kísérletem, de megijedtem kissé az átdolgozandó mennyiségtől(eddigi leghosszabb írásom!) és a hatalmas plotholeoktól xd ugyanakkor működhet a dolog, én igazán szeretnék valamit összekaparni belőle(haha, csak időm nincs)
Az ezredik barátságról fogalmam sincs, arra emlékszem egyedül, hogy egy pókhálót nézegettem a naplementében, amikor beugrott az ötlet xdd


  Kaze-chan (88942) 19.02.11 20:22:10    
Kaze-chan

Bogger:

Köszi a linket. A Wattpaddal kicsit bajban vagyok, nem tudok rajta még kiigazodni, de jövök majd kritikákkal. :D Vagy ott, vagy levélben. :)
Random vagy nem random, alapnak nagyon jók! :D
Ha küldesz mondjuk egy Word-öt, szívesen átolvasgatom, és írok megjegyzéseket. :D Hátha ez segítene. :D
Igen, az a kép feltűnik az írásban is. Nekem mondjuk abban kicsit fura, hogy csak az ezredikről szól, az olyan kevésnek tűnik. :O


  Bogger2001 (88589) 19.08.24 01:27:50    
Bogger2001

Fun fact így hajnalban:

Elkezdtem írni az Arany percek szürke árnyai - Ábránd folytatását. Mint kiderült, a plot vége gyakorlatilag egy karnyújtásnyira volt már x éve. Csak meg kellett volna írnom az utolsó két fejezetet. Nem nehéz, right? Right?

Szóval azon gondolkodtam, hogy ha kicsit kipofozom a sztorit, talán még fel is vállalnám, hogy én írtam. A rengeteg plothole és elvarratlan szál(I tried) miatt viszont ez annyi energiát igényel, hogy hamar elvenné a kedvem mindenféle írástól.

De! Fontos kihirdetnivaló annak, aki nem emlékszik: az Apszát egy trilógiának szántam, ergo az Ábránd cselekménye még csak a harmada az egésznek. Valószínűleg a második részben még több fullrandom plothole lesz hasznosítani tudom, amit azóta a történetírásról tanultam, és mivel már van egy gerince az egésznek, könnyebb is lesz írni. (És így nem fog 7 évbe telni, amíg befejezem, khm, Ábránd, khm)


Még nincs kint a befejezés, de így látatlanban, ki olvasná a második részt?

Az Ábránd első 24 fejezetéhez és még több marhasághoz katt(aktuális oldal: [ 340 ], összes oldal: 340, Hozzászólások: 5093)

[1] [2] [3] [4] [5] [6] ... [337] [338] [339] [340]lónevelde információk