Switch to English Hírek Rólunk
Nick: Jelszó:
Lónevelde
Az összes üzenet megtekintése

Fórum - Alkotók Kuckója

 » Vissza a témákhoz! « Hozzászólások: 1023  

Nem lovas irományok (versek, novellák...)  galopp4000 (1515) - 1. 11.10.21 19:02:17    
galopp4000

Fuu... beraknám a sztorim, de csak rövidebb karakterszámot enged meg :/


  Bogger2001 (88589) 17.10.07 11:41:30    
Bogger2001

Syfy: nem szoktam ilyen műfajban olvasni, de ez az írás kifejezetten tetszik :) olyan, mint egy nagyon jó regény prológusa.

Én meg úgy-ahogy befejeztem ezt a versemet, minden célom az időmértékes(? Vagy ütemhangsúlyos, vagy mindkettő, régen volt na) verselés megtartása egy olyan versen keresztül ami ugyanolyan szakrálisnak és művészinek hat, mint amiket általában elemeznünk kell. Ha nem találjátok értelmét, az nem a ti hibátok.

Hosszúra nyúltak az árnyak
Fenn vad szele kél a világnak
Feldúlt szíve izzik a nyárban
Míg csábít az éjjel a táncba.

Fénylik az égen a szép szeme kéken
Felizzik a város az éjjeli fényben
És mámorítóak az árnyak az éjben
De nem tudom én hogy e sorba mi kéne.


  Syfy (4242) 17.10.07 11:58:21    
Syfy

Muszáj bemásolnom ide, amit a chaten írtam, verselemzés Syfy módra az irodalom órán tanultak alapján. Az elemzett mű a felettem látható posztban található.

Nyári este, mulatságra készül a város. Érezni a költő vágyódását, mert már elmúlt a nyár a valóságban, és a költő oda vágyik vissza. Egy gyönyörű képet látunk a lángoló és/vagy kivilágított településről, valaki már most részeg, pedig még csak épp lement a Nap, és feljött a Hold.
A mű végén a költő szorongását láthatjuk, a befejezetlenséget, azt a kétségbeesést, amit az ősei által hátrahagyott versek hagytak hátra neki
A vers a költő ars poeticája, saját szenvedését mondja el egy hétköznapi esemény leírásával

*taps és ujjongás*

Ha valamit máshogy értelmeztem, mint kellett volna, vegyétek figyelembe, hogy én csak az igazat írom, eskü xDD


  Deliora (41666) 17.10.08 19:52:07    
Deliora

Syfy: akkor jutott időm elolvasni, amikor barátnőm fürdött, az anyja meg a mellettem lévő szobában pakolászott épp... Nos, ez csak azért volt fontos, mert azért elég hülyén nézett volna ki, ha 5 percig folyamatosan röhögök... Már szó szerint folytak a könnyeim a visszatartott röhögéstől. Fenomenális lett! xD Mindent belefogalmaztál, amit csak lehetett x) Nem gondoltam volna, hogy ilyenre számíthatok, imádom

Bogger2001: öhm... nem tudom, de minél többször olvasom el, annál többször látok magam előtt egy vad, dühöngő sárkányt, ami egy egész várost éget fel x) parabolikus versek forevör ^^
Minden esetre imádom <3 még többet :3 ilyet :3 akarok :3

Tudom, kicsit elkéstem ezzel a kritikának nevezett valamivel, ami nem is az... de mindegy x) tegnap nem nagyon értem rá érettségitételekforevör de most végre idáig is eljutottam x) Sorry, ha kicsit silányra sikeredett...(aktuális oldal: [ 69 ], összes oldal: 69, Hozzászólások: 1023)

[1] [2] [3] [4] [5] [6] ... [66] [67] [68] [69]lónevelde információk