Switch to English Hírek Rólunk
Nick: Jelszó:
Lónevelde
Az összes üzenet megtekintése

Fórum - Alkotók Kuckója

 » Vissza a témákhoz! « Hozzászólások: 960  

Nem lovas irományok (versek, novellák...)  galopp4000 (1515) - 1. 11.10.21 19:02:17    
galopp4000

Fuu... beraknám a sztorim, de csak rövidebb karakterszámot enged meg :/


  fiffy666 (93681) 17.01.27 10:42:21    
fiffy666

Bogger: köszönöm szépen, máskor figyelek erre :)
Kaze-Chan: juuj, nagyon köszönöm,úgy látszik, hogy már kész is a blog, csak be kell gépelnem az írásaimat.

NA SZÓÓÓVAL! igen, megcsináltam a blogot, jöjjön mindenki, és olvassáátok, ez parancs!! (nem amúúúgy, csak most jó kedvem van végre, és ez van na)
Na dee már 2 írásom fent van, az egyik amit fent beszúrtam, és a legújabb. Várhatólag lesz még ma 1-2, de ez nem lesz mindig így. Hetente fogok feltenni 2 db-ot, érjétek be ezzel na. <333
WWW.thoughts4u.webnode.hu
Itt nézhetitek meg az én kis babáimat
puszi, köszi hogy benéztek :) !  Bogger2001 (88589) 17.01.31 21:42:01    
Bogger2001

Hozok egy új fejit.
Csináltam oldalt a törinek, de még szerkesztés alatt áll, szóval nem linkelem be. Ha valaki netán véletlen megtalálná, annak jó nézelődést
(apró kis megj.: ha olyan szavakat/kifejezéseket találtok, amik nem illenek a stílusomhoz, akkor 1. lehet azért mert fél éve nem írtam 2. azért mert egy karakter szájából halljátok. Éppen próbálgatom, hogy melyik személyiséghez milyen nyelvhasználat illik, ha már a stílusokat tanuljuk nyelvtanból :) )


  Bogger2001 (88589) 17.01.31 21:42:16    
Bogger2001

Fekete Hold

5. fejezet

Márk fejében egyre jobban kavarogtak a gondolatok. És az emlékek. Emlékképek, melyek nem az ő emlékei voltak. Sokkal régebbiek annál. Alapvetőbbek. Ősibbek.
Egy vadászat képe. A teliholdé. Íjak, nyilak, tőrök és vadászkések. Övek és hámok. Mindegyikre gondosan vésett minták és miniatúrák, megörökítve a vadászatokat és olyan eseményeket, amelyeket nem tudott értelmezni. Az ezután következő képeket nem bírta szavakba önteni, de még csak gondolatokba sem. Minden, amit ki tudott venni, a színek kavalkádja és kecsesen mozgó alakok sokasága volt. Amikor megpróbált mélyebbre ásni az elméjében, éles fájdalom nyilallt a fejébe, és szédülni kezdett.
Hékás, el ne ájulj itt nekem!, rántotta vissza a valóságba egy ismerős hang. Már éppen válaszolt volna, amikor ráeszmélt, hogy görcsbe rándult ujjai egy szőrös pofába kapaszkodnak, melyhez tartozó fej éppen az ő egyensúlyát próbálja visszabillenteni a helyére. Csak ekkor fogta fel, hogy a számára oly tisztán érthető beszéd nem hagyhatta el Edon ajkát. Miután kitisztult a látása, visszatértek az emlékei is az elmúlt percekről. Edon, a meséje, az átváltozása, a beszélgetésük, amit fejben folytattak le… Minden valós.
Pontosan, csaholt mellette Edon. De izé… meg tudsz állni a lábadon? Kényelmetlen ennyi súlyt csupán a fejemmel tartanom.
Márk átvette az uralmat a tagjai fölött, és a saját lábára állt. Hogy hallhatlak ilyen tisztán? Az előbb még erőlködnöd kellett, most meg…
Kezded elfogadni és valóságként kezelni a körülötted lévő dolgokat. Emiatt különféle változásokon mész keresztül, többek között kialakult az első köteléked. Velem.
- Kötelék? – ízlelgette a szót Márk.
- A kötelékek meghatározóak a Beok életében – kezdte az időközben visszaváltozott Edon. – ezek határozzák meg, mennyire vagy jó kapcsolatban a falkáddal és hogy mennyire tudtok összedolgozni. A legerősebb kötelékek pedig…
- Várj egy kicsit! – kuporodott össze Márk egy közeli fa tövében. Fejét fogva próbált koncentrálni. – Szóval, amiket eddig mondtál… mind igaz? És mi volt az, amit az előbb láttam? A fegyverek? A mozgó alakok?
- Az utóbbi kérdésre egyszerű a válasz. Említettem a változásokat, amik zajlanak és a közeljövőben zajlani fognak benned. Többek között a biológiai tudásodhoz is hozzá fogsz férni apránként. Hogy miért pont fegyvereket láttál először? Ők a kapocs a mi világunk és az embereké között. A vadászatot az ember előbb tudja képekbe és gondolatokba önteni, mint bármi mást a rituáléink vagy a fogalmaink közül. Sokkal megfoghatóbb, sokkal képszerűbb. A mozgó alakok, nos… az bármi lehet.
- Színeket láttam. Fekete alapon. Zöldet, kéket, vöröset, sárgát. Aztán alakokat. Nem tudom meghatározni a színüket vagy a kinézetüket, csak azt tudom, hogy mozogtak. Kecsesen mozogtak. Mintha táncolnának.
Kínosan hosszú csend. Edon Márkra meredt, kifejezéstelen ábrázattal, ugyanakkor barátságos szemekkel. Kicsivel később elismerően füttyentett.
- Nem mindennapiak a spirituális érzékeid – nyugtázta. – Ami pedig a fajtánkról szóló beszámolómat illeti, minden szava igaz volt.
- Várj, milyen spirituális érzékek? Mit jelent az, amit láttam? Miért nem… - Edon felemelt keze beléfojtotta a szót.
- Mindent a maga idejében.
- Úgy hangzik, mintha valami öreg bölcs beszélne belőled – fonta keresztbe a karját mellkasa előtt Márk.
- Ki tudja. Elvégre a fajtánknál nem tudhatod, hány száz éves is lehetek valójában… - mormogta szórakozottan Edon. – Egy verseny? – kapta fel hirtelen a fejét. Ha nem szedem össze magunkat, késésben leszünk. Accaliától elkésni gáz. Főleg, ha a farkas egy újonc.
- Egy vérfarkassal? – Márknak még nehezére esett kimondania a szót. – Kösz, nem. Tuti veszítenék.
- Az nem olyan biztos – vigyorodott el Edon. – Kövess! Megmutatom, hogy mozgunk mi itt hazai terepen – ezzel fel is kapaszkodott a fa alsó ágára, ami alatt Márk kuporgott. Minden fölösleges mozdulatot mellőzve megfordult, és a kezét nyújtotta a fekete hajú fiúnak.
- Csak azt ne mondd, hogy ágakon fogunk ugrándozni – eresztette lejjebb a szemhéját Márk, ezzel kifejezve nemtetszését.
- Ahogy akarod. Gyorsabb, mint a földön botladozni – emelte vissza a kezét Edon. Elrugaszkodott, és egy szomszédos fa magasabb ágába kapaszkodva lendült tovább, hogy egy még magasabb ágon landoljon, csak hogy tovább tudjon rugaszkodni a következőre. Kis idő múlva már olyan gyorsan mozgott, hogy Márk nem tudta követni. Ezt a pillanatot használta ki arra, hogy teljesen eltűnjön a fiú szeme elől.


  Bogger2001 (88589) 17.01.31 21:42:39    
Bogger2001

Szerencsére Márknak még nem beszéltem erről a képességünkről. Nem is sejti, hogy a közelében vagyok!, körözött a fiú körül ágról ágra szökkenve, mindvégig szemmel tartva a fekete hajkoronát. Ámbátor… húzta össze a szemét. Ha valóban arról van szó, hogy az átlagnál érzékenyebb a természetfölöttire, akkor ez sem fog neki gondot okozni. Valóban? – szólalt meg mélyen egy hang. Anélkül elvárni valamit, hogy nem is szóltam róla egy árva szót sem? Ő nem Adolpha. Nem viselkedhetek vele így.
Márk ebben a pillanatban döntött úgy, hogy ő is megpróbál felkapaszkodni az alsó ágra. Edon hangtalanul landolt mögötte.
- Nem muszáj megpróbálnod – Márk olyan gyorsan fordult meg, hogy kis híján elvesztette az egyensúlyát. – Elvégre tényleg nem vagy még vérfarkas – nyújtotta a kezét, hogy lesegítse.
Márk ügyet sem vetve a kinyújtott kézre, halk puffanással érkezett Edon mellé. Válluk összeért, testük ellenkező irányba nézett. – Akkor mutasd meg, hogy válhatok azzá – szegezte előre a tekintetét.
~~~

- Gyerünk! Nem adhatod fel! – szurkoltam a küzdőktől kissé távolabb. Leile zihálva nézett farkasszemet a Lidérccel.
- Mondtam, hogy veszélyesebb, mint aminek látszik – fújt egyet Maccon. Leile megpróbálta súlyos mancsával pofon vágni a kutyaszerű teremtményt, de az kitért az útjából. – Túl sokáig játszadozott vele.
- Leile már csak ilyen – sóhajtott Bleidd. – Mindig is szereti éreztetni a fölényét.
- Mintha te nem azt tennéd – vigyorodtam el.
- Más a játék és más a klán – húzta ki magát Bleidd.
- Nem te vagy a vezér.
- De az leszek.
Artikulálatlan ordítás hasított a levegőbe. A Lidérc állkapcsai közé kapta a mostanra emberi formát öltött Leile karját. A lány kétségbeesetten próbálta lehámozni magáról az állatot, de annak mintha semmi sem fájt volna.
Így is volt. A Lidércek kemény bőrét csak pár dolog szakíthatja át, ezek között a leghatásosabb az a tárgy, amivel megidéztük őket. Ez esetben a tőröm.
Mire akármelyikünk észbe kaphatott volna, Maccon már fel is kapta a rúnakör közepén heverő tőrömet. Egy fordulat, és a fegyver már repült is. Pontosan az állat bordái közé, ami ez esetben a legsebezhetőbb pont volt.
A Lidérceknek az emberek által ismert élőlényekkel ellentétben nincs gerincük, nincs szívük, tüdejük, semmi létfontosságú szerv vagy gyengepont, aminek segítségével gyorsan és nagy fájdalmat, vagy akár halált okozhatnánk. Egyetlenegy gyengepontjuk van, ami egyedenként változó. Ez teszi őket olyan nagyszerű gyakorlótársakká, hiszen így rá vagyunk utalva az érzékeinkre, hogy megtaláljuk ezt a pontot. Macconnak elég volt végignéznie a harcot ahhoz, hogy ezt kiszúrja, de sokaknak rengeteg gyakorlást vesz igénybe és akkor is csak harc közben jönnek rá.
Az állat felordított. A sebből fehér fény indult ki, majd áradt szét a testében, ami szép lassan darabokra szaggatta belülről. Leile lihegve tápászkodott fel. – Kösz, haver – mosolygott Macconre, de az arcára egyértelműen kiült a fájdalom.


  Bogger2001 (88589) 17.02.01 11:36:26    
Bogger2001

fiffy666: Imááádom az oldalad :) Főleg a földrajzról szóló cinikus megjegyzésed
Tetszik a versed is. Nekem visszatérő dilemmám, hogy nem voltam-e túl nyers vagy netán túl őszinte az olyan részekben, mint például a történetem prológusa. (Burkolt/nem burkolt célom társadalmi problémákat is megfogalmazni a történeteimen keresztül, de sosem tudom, meddig illik elmennem.) Te viszont nem teketóriázol :) ez egy nagyon jó tulajdonság. Annyit még az irodalomtanárom szemével megemlítenék, hogy a harmadik versszak rímelése és szótagszáma nem illik a többihez. Ez egyrészt zavaró, mert megtöri a vers dinamikusságát, a stílusod gördülékenységét. Másrészt világosan elkülöníti egymástól az általános és a képszerű megfogalmazást, ráadásul maj‘nem a közepén van, ami maj‘nem egy szép ívet ad neki. Összefoglalva egyáltalán nem baj, ha egy versszak felismerhetően eltér a többitől, de nem szép, ha túlságosan eltér a vers összképétől (bár ki tudja, lehet most alkottál meg egy fiffy-strófát vagy nem tudom xd)


  fiffy666 (93681) 17.02.01 19:40:37    
fiffy666

Bogger2001 Nagyon szépen köszönöm! ( Hát igen, a földrajzzal nem vagyok kibékülve, se a tanárral..)
A versről pedig köszönöm a kritikát, legközelebb jobban odafigyelek. Egyébként ez a legelső versem, de tényleg, és fogalmam sem volt hogy ez most beleillik e az oldalba vagy egyáltalán hogyan kell verset írni. Csak megragadtam a tollat és összehoztam ezt. Aztán feltöltöttem az oldalra.
A jövőben is szeretnék még írni ilyeneket. Na de mellékesen tényleg nagyon köszönöm:)!


  Bogger2001 (88589) 17.02.01 21:36:55    
Bogger2001

fiffy666: Legelső versnek nagyon jó! :) Én ha megtalálnám most a legelső versemet, szerintem rögtön a szőnyeg alá gyűrném, hogy ne is lássam xd igazából mostanában nem nagyon írok verseket. Ki tudja, ha megpróbálnám, talán jobban menne.


  Kaze-chan (88942) 17.02.17 16:57:00    
Kaze-chan

Bogger2001:

Még egyszer ne haragudj! Totál el vagyok veszve... :(

Jó rég olvastam már az előző fejezeteket, úgyhogy muszáj volt kicsit visszalapozgatnom, hogy újra felvegyem a fonalat.

Nos, nem igazán tudom mit írjak azon kívül, hogy újfent nagyon tetszett a történet. Különösen az eleje, az emlékképek leírása. Egyre inkább kedvelem Márkot, remélem lesz majd valamilyen nagyobb/ főbb szerepe a történetben. A többiek viszont, bár lehet azért, mert nem haladt annyit a történet, vagy nem volt még annyi szerepük, egyelőre eléggé semlegesek. (Kivéve Rufust! :P)


  Bogger2001 (88589) 17.02.17 20:39:54    
Bogger2001

Kaze-chan: lesz ám, de még mennyire viszont rájöttem, hogy kicsit bele kéne húznom. Nem mintha bárki is siettetne, de gyakorlatilag még az alap szituációt sem állítottam fel. xd A "többiek" sülve-főve együtt vannak, szóval szét kell majd cincálnom őket és elmeséltetni velük a háttérsztorijaikat, hogy pontosabb személyiségrajzot(magyartanár kedvenc szava) kapjunk. Deee megoldom.
Ááá, Rufus. Ő felvidít akárkit :)


  fiffy666 (93681) 17.03.02 08:47:16    
fiffy666

Sziasztok! Végre rávettem magam és az agyamat, hogy ihlessünk meg egy novellaszerűt, mert már zűrzavar van a fejemben. Írnék valamiről, de nem tudom, hogy miről.
Tegnap este ki is írtam magamból: megszületett az ABIGAIL című alkotásom, ami a www.thoughts4u.webnode.hu -n olvashattok, az Abigail menüpont alatt. Várom az építőkritikákat, kérdéseket, mert tudom, hogy sokat kell még fejlődnöm ehhez.
Előre is köszönöm szépen! <3


  Bogger2001 (88589) 17.03.11 22:27:25    
Bogger2001

Huh. Mióta elkezdtem írni a történetem(vagyis lassan egy éve, khm), azóta szerettem volna megcsinálni a borítót. Igazából ez is ilyen félig összecsapott munka, de nekem egyelőre tetszik. Vélemény?  Bogger2001 (88589) 17.03.19 12:59:36    
Bogger2001


6. fejezet

- Jól vagy, Leile? – futottam oda barátnőmhöz. Csupasz karján élénkvörös vércsíkok csordogáltak lefelé. Jobb híján kezemmel szorítottam le a karját, miközben a Harmadik Szememmel próbáltam megvizsgálni a sebet.
Ez a képességem egyedülálló volt a falkában. Segítségével máshogy érzékeltem tárgyakat és felületeket, mint mások. Ez nagyon jól jött, mivel akkor is működött, ha becsuktam a szemem, továbbá a rengeteg gyakorlásnak hála precízen fel tudtam térképezni egészen kicsi területeket is.
- Edon egy-kettőre helyre tudja hozni. Én sajnos kevés vagyok hozzá – ámbátor én is Beonak vallottam magam, nyílt titok volt, hogy...
Tovább


  Bogger2001 (88589) 17.03.19 13:01:15    
Bogger2001

Hm... ezt elrontottam. Itt a borító:  Betatigris (100545) 17.03.19 19:39:52    
Betatigris

Az én történetem neve:
Szívem Csücske
Az első fejezet itt elérhető:
lovastortenetek.iwk.hu
Remélem hogy tetszeni fog! Szerintetek ki legyen a farkas? Martin vagy Denis?
Folytassam? Komikat várok! :D


  Betatigris (100545) 17.03.20 14:48:47    
Betatigris

Elérhető a második fejezet!
lovastortenetek.iwk.hu
Olvassátok el! Komikat kérek!
Vajon barátokra talál a zöldfülű új farkas?
Vajon mi történik az istálló állataival?
A sérült állat barátai jelen lesznek neki?(aktuális oldal: [ 64 ], összes oldal: 64, Hozzászólások: 960)

[1] [2] [3] [4] [5] [6] ... [61] [62] [63] [64]lónevelde információk