Switch to English Hírek Rólunk
Nick: Jelszó:
Lónevelde
Az összes üzenet megtekintése

Fórum - Alkotók Kuckója

 » Vissza a témákhoz! « Hozzászólások: 8657  

Bármilyen egyéb alkotás ami nem illik a többi témába :)  pony56club (16581) - 1. 11.10.21 14:15:26    
pony56club

látom ide még senki nem írt...így ha nem baj..:

1.fejezet
Hatalmas mancsim tompa puffanással érkeztek a talajra.Gyorsan kerülgettem a fákat,és próbáltam utolérni a zsákmányomat:egy nyulat.Nem erőltettem meg magam,egy szökkeléssel mellette termettem,és állkapcsomat a tarkójára zártam.Felemeltem a földről és elroppantottam a gerincét.Letettem a földre és szétnéztem.Hiába voltam vérfarakas hatalmas termettel,attól még mindíg résen kell lennem.Ugyanis mostanában a medvék már jól belehúztak a gyűjtögetésbe,és ma már nem egyszer találkoztam medvével.Őszintén szólva már kezdtem rühelni a medvéket,mert amint elejtek egy nagyobb zsákmányt,azonnal feltűnik egy,aztán mégegy,és mégegy....én meg mehetek el arra amerre látok.Szerencsére nem jött medve,így nyugodtan elfogyaszthattam a nyulat,amiről inkább nem számolnék be...
Hireten hideg szélvihar borzolta fel dús bundámat.Kicsit megráztam magam.Felnéztem az égre.Egy falevél épp az orromra hullt le.Leráztam róla,és megindultam hazafelé.
Ősz volt,jobbanmondva már Október vége volt.A fák már jócskán csupaszok voltak a lombhullatás miatt.Az állatok pedig már szorgosan gyűjtögették téli élelmüket.Én ugyan nem gyűjtögettem,igaz,nem is volt rá szügségem.Mivel van nekem saját házam is.Elvégre vérfarkas vagyok vagy mi‘fene.Nem lett volna muszály vadásznom,de kondiban kell tartanom magam.És amúgy is szerettem farkasként élni,bóklászni az erdőben.Még a hideg ellenére is.Dús bundám ugyanis megvédett a hidegtől,így nem kellett attól tartanom hogy megfagyok.A melegtől sem különesebben,de ez most lényegtelen.
Már az erdő szélén jártam,megtorpnatam.Gyanakvóan szétnéztem,majd átváltoztam emberi alakomba.Gyorsan átszaladtam az úton,a túloldalon meg egyenesen balra kanyarodtam,be az utcába,oda ahol lakok.Megálltam és elővettem az MP-mamat.Elindítottam.Legalább a észreveszik hogy eltüntem,modnhatomazt hogy futni voltam.
Kis faluban élltem,távol a várostól.De nem bántam.Nem szerettem annyira a nagy felhajtást és a zajokat.Inkább szerettem csendben olvasni vagy rajzolni,vagy esetleg valami mást csinálni.Apám és anyám meghalt,akárcsak a nagyszüleim,így nevelőszülőknél laktam.Szerencsére éppelméjűek voltak,és nem voltak túl szigorúak,kivéve egy kissé értetlenebb teremtést:a fiukat.Ugyan még csak 13 volt,de már olyan idegesítő,hogy néha szivesen megnézném az arcát akkor,amikor meglátna farkasként.
Csendesen besurrantam a házba.Kivettem a fülemből a fülhallgatókat és eltettem a készülékkel eggyütt a zsebembe.Olyan halkan mozogtam,amennyira csak tudtam.Szerencsére még mindenki aludt,pedig már fél nyolc volt.Csendben felsurrantam a szobámba.Becsuktam magam mögött az ajtót,és gyorsan megfésültem feketésbarna hajamat.Ugyanis egy kis erdei üldözéstől eléggé feltűnően összegabalyodott,szimplán úgy néztem ki,mintha csak most keltem volna fel az ágyból.Szinte abban a pillanatban ahogy összefogtam a hajamat,meghallottam Angela,a nevelőanyám hangját.
-Triss,gyere kész a kaja!
-Oké!-ordítottam le a szobámból.
Miután végeztem a fésülködéssel,már ép siettem lefele a lépcsőn,amikor különös szag ütötte meg az orromat.A konyhában odamnetem nevelőanyámhoz és kicsit elfancsalított orral ezt kérdeztem:-Járt tegnap nálunk valaki,vagy csak Adam büdösített be?
Angela értetlen ábrázattal meredt rám.-Igen,az új szomszédunk.
-Dehát nincs is új szomszédünk.
-Na jó,nem a miénk,hanem a szomszéd szomszédja,találkoztam vele a boltban és megkérdeztem hogy átjön-e.
-És?
-Átjött,de nem nagyon akart bejönni,talán szégyenlős volt...vagy csak zavarban lehetett...?-miközben anám magában álmélkodott én gyorsan bepakoltam magamba a kaját,aztán már szaladtam is a buszhoz.Na de amilyen balszerencsés vagyok,természetesen lekéstem a buszt...így mehettem gyalog a suliba.


  galopp4000 (1515) 11.10.26 18:42:39    
galopp4000

mivel megvolt az első befejezett sztorim, egy saját világ megalkotását fontolgattam, és ez született(kicsit hp alapja van, benntlakásos suli, mágis... de amúgy ennyi xD)


Bevezető

Nem hiszel a szellemekben? Nem hiszel a rémmesékben? Ne is higgy. A világ majdnem pont ugyan olyan, mint amit te a saját szemeddel látsz. Kivéve ha éppen Brownsee Islandon jársz. Anglia területél lévő szigetkéről van szó, nem valami hatalmas, de elég nagy ahhoz hogy elférjen rajta egy kollégium és még pár életjelre utaló dolog. Igen, jól tippeltél, ebben a kollégiumban lakom én. Utálnám is rendesen, ha átlagos gyerekekkel lennék körbezárva, de szerencsém van; akikkel együtt vagyok, épontosan olyanok, mint én. A Corvorum Kollégium a magunkfajtáknak jött létre. Nekünk kifejlesztett sportpálya, és minket gátoló szabályok. Sajnos a vezetők jól tudják, mi játszódik le a fejünkben néhe-néha, és meg is tették a bizonyos óvintézkedéseket, hogy ne történjen ezekből baj.
Ja, hogy miről is beszélek? Kérlekszépen, arról beszélek, hogy akik a Corvorumba járnak, nem átlagos emberek, bár erre talán magadtól is rájöttél. Annyi tesz minket különlegessé, hogy fel tudjuk venni egy állat alakját. Ez annyit tesz, hogy csak egy állat van, amivé tetszőlegesen át tudsz alakulni.Ezt az állatot nem te választod ki, egyesek szerint a személyiségedtől függ, mások szerint véletlenszerű, melyik testébe tudsz belebújni. Persze ennek is vannak korlátai, de erről majd később.
Az érzékszerveink is erősebbek, és átlagosan bátrabbak vagyunk, mint az átlag emberek. Mint sejthetted, ezt a képességünket az átlag emberek előtt titokban kell tartanunk, nem szabad elárulnunk magunkat. Persze nem csak a kollégiumba járók között vannak alakváltók, kicsit szakszerűbb szóval Aurorisok, világszerte születnek ezzel a képességgel emberek.
Az én nevem egyébként Gabriella Mingbird, Gaby, állatalakom egy citromsárga kolibri. Egy ideig nem barátkoztam meg vele, de miután a Corvorumba kerültem, rájöttem, hogy rosszabb Aurorált formák is vannak. Ismertek egy fiút, aki csikóhal volt...
Egyébként a tanítás ugyanúgy folyik nálunk, mint bárkol, azzal a kivétellel, hogy ha nincs tanár a közelben, gyakran állatalakban is közlekedünk, vagy tesszük a dolgunkat. Sajnos nem mindig csinálhatjuk azt ilyen szempontból, amit akarunk, csak az erre megadott tanórákon, és mint már említettem, tilosban.
Ha nem gond, meghívlak egy csöppet sem zökkenőmentes utazásra, a Corvorumba!


  glogobaba (17200) 11.10.26 19:03:23    
glogobaba

galopp4000: nagyon jóó *_*

  galopp4000 (1515) 11.10.26 19:08:47    
galopp4000

thx :D


  lovasíjjász (41190) 11.10.26 19:09:37    
lovasíjjász

galopp4000:Túl jó! O_o Senki nem fog miatta visszanézni az enyémig. =(


  galopp4000 (1515) 11.10.26 19:26:33    
galopp4000

Jaj, most elpirultam :D Köszii ^^^(ez most különösen jólesett mert nap közben az előző regényemre kaptam egy “kicsit zavaros“ kritikát bővebben, amikre fel lett hívva a figyelmem, az tök átlagos, a másik barátnőm meg miután eljutott a horcrux szóig, közölte velem, hogy nem érti xD)
Am elolvastam a tied, tetszik az alapsztori, bár már kissé unalmasnak találom a vámpíros dolgokat. Ettől függetlenül jó lesz szeritnem :D


  lovasíjjász (41190) 11.10.26 19:43:41    
lovasíjjász

Köszi galopp!Am nekem a másik sztorid is tetszett. ^^


  galopp4000 (1515) 11.10.26 19:53:41    
galopp40001.Fejezet

- Nem sétálhatsz csak úgy be a női zuhanyzóba! - méltatlankodtam, noha csak a tükörben tollászkodtam. Kivételesen nem szó szerint. Ted vállat vont.
- Valahogy sejtettem, hogy ilyenkor még csak te vagy bent, és ugye mivel te nem szoktál fürdeni...
Felvont szemöldökkel pillantottam rá. Ebből már sejtette, hogy baj lesz. Vagy elkezdek sírni, vagy ő jár pórul. Ez a két megoldás jöhetett szóva, tekintve a hangulatingadozásaimat.
- Parancsolsz? - kérdeztem, erőltetett nyugalommal. Legyintett, majd elkezdte levenni a pólóját, és közben elsétált mögöttem, majd benyitott a zuhanyzó részlegre. Egyenlőre hagytam, hadd higgye csak, hogy nem reagálok semmit. Amig hallottam, hogy folyatja a vizet, vettem a bátorságot, és kétszer is átvettem egy blúzt, nem tudtam eldönteni, hogy melyik az, ami kisebb rám. Az utóbbi egy hónapban vagy öt centit nőttem, és ahogy Blair megfogalmazta, teltebb lett az alakom. Nem, nem kövérebb lettem, rád bízom, hogy leszűrd a következtetést. Szerencsére a szoknyáim nem néztek ki rajtam idiótán, csak kissé rövidebbek lettek, de ez engem csepet se zavart. A Corvorum egyenruhája fekete szoknya a lányoknak, fehér blúz, napsárga és barna kockás nyakkendő, és a cipőt tetszőlegesen kiválaszthatjuk, feltéve, ha fekete, barna, vagy sárga. Melegebb ruhadarabokat is kaptunk persze, mert az éghajlat többnyire hűvös volt. Amúgy amikor átváltozunk, a ruha nem esik le rólunk, valami mágikus pluszként ami rajtunk van, olyan, mintha a testünk része lenne.
Hallottam, hogy Ted elzárja a vizet. Felkaptam a csap mellől a szappanadagolót - természetesen szappan is volt benne - és vártam még egy percet. Levettem a papucsom, hogy ne nyekeregjenek a lépteim, és benyitottam a zuhanyzóba. Nem kellett volna. Ted egy szál boxerban állt ott előttem. Csak egy pillanatom volt zavarba jöni, aztán odaugrottam hozzá, és amennyire tőlem tellett, kupán vágtam a szappanadagolóval. Ted elvágódott, és tekintve hogy összevizezte a padlót, földetéréskor olyat cuppant, mintha Gregor Aurorált alakjára esett volna rá. Gregor egy rája.
- Egy... Aurorisnak... el tud törni a... segge? - kérdezte szuszogva. Tényleg nagyot esett volna? Elvigyorodtam.
- Szerintem egy normál embernek sem - feleltem, aztán leguggoltam mellé, hogy segítsek neki felállni. Ekkor jött be Nora.


  thestral27 (21282) 11.10.26 20:03:43    
thestral27

galopp:nagggyon jóóó:DD


  galopp4000 (1515) 11.10.26 20:18:11    
galopp4000

Köszi *-*
(amúgy én szoktamkérdezni hogy el tud e törni a sebbem, mert a korizástól érzékeny lett, és ha egy kicsit is megütöm, akkor is nagyon fáj xD)


  galopp4000 (1515) 11.10.26 21:31:18    
galopp4000

am ez nagyon rövid lett, ehhez majd még hozzárakok, és úgy lesz az első fejezet. amúgy ez t is rövidebb regénynek szántam, max 15 fejezet


  bgchan (32398) 11.10.27 09:08:58    
bgchan

Nagyon tetszik Gajopp^^ folytasd :D


  galopp4000 (1515) 11.10.27 20:37:20    
galopp4000

Á, végre valami ami a többségnek tetszik :D Ma előreláthatóan nem lesz új fejezet, mivel csak most jutottam a géphez, egy öreg gépünk van most csak(laptop) aminek béna a töltője és van amikor be se lehet kapcsolni...
Viszont megterveztem a Corvorum címerét, és az iskolába járó diákokat is kijegyzeteltem, akik majd szóba fognak esni a történet során.lehet hogy a logót megcsinálom pizappal mert az eredetit nem tom most felrakni xD hogy ezt miért írtam le, az rejtély marad...


  galopp4000 (1515) 11.10.27 20:55:57    
galopp4000


íme a corvorum címere xDxD hát ez nem egy remekmű, de a lényeget próbáltam érzékeltetni xD
Középen a holló ugye a corvorum jelképe, mert a corvi latinul hollót jelent, a corvorum pedig a hollóknak a valamilyét, és ugye corvorum kollégium, szóval a hollók kollégiuma.
A barna és a sárga szín ugye az egyenruha, a jelentőségüknek nem néztem utána, összegezzük, a sárga az őrültek házának a színe, a barna meg az ürüléké xD
a c betű meg hát corvorum xD


  galopp4000 (1515) 11.10.27 23:20:04    
galopp4000


1.fejezet(bővített)

- Nem sétálhatsz csak úgy be a női zuhanyzóba! - méltatlankodtam, noha csak a tükörben tollászkodtam. Kivételesen nem szó szerint. Ted vállat vont.
- Valahogy sejtettem, hogy ilyenkor még csak te vagy bent, és ugye mivel te nem szoktál fürdeni...
Felvont szemöldökkel pillantottam rá. Ebből már sejtette, hogy baj lesz. Vagy elkezdek sírni, vagy ő jár pórul. Ez a két megoldás jöhetett szóva, tekintve a hangulatingadozásaimat.
- Parancsolsz? - kérdeztem, erőltetett nyugalommal. Legyintett, majd elkezdte levenni a pólóját, és közben elsétált mögöttem, majd benyitott a zuhanyzó részlegre. Egyenlőre hagytam, hadd higgye csak, hogy nem reagálok semmit. Amig hallottam, hogy folyatja a vizet, vettem a bátorságot, és kétszer is átvettem egy blúzt, nem tudtam eldönteni, hogy melyik az, ami kisebb rám. Az utóbbi egy hónapban vagy öt centit nőttem, és ahogy Blair megfogalmazta, teltebb lett az alakom. Nem, nem kövérebb lettem, rád bízom, hogy leszűrd a következtetést. Szerencsére a szoknyáim nem néztek ki rajtam idiótán, csak kissé rövidebbek lettek, de ez engem csepet se zavart. A Corvorum egyenruhája fekete szoknya a lányoknak, fehér blúz, napsárga és barna kockás nyakkendő, és a cipőt tetszőlegesen kiválaszthatjuk, feltéve, ha fekete, barna, vagy sárga. Melegebb ruhadarabokat is kaptunk persze, mert az éghajlat többnyire hűvös volt. Amúgy amikor átváltozunk, a ruha nem esik le rólunk, valami mágikus pluszként ami rajtunk van, olyan, mintha a testünk része lenne.
Hallottam, hogy Ted elzárja a vizet. Felkaptam a csap mellől a szappanadagolót - természetesen szappan is volt benne - és vártam még egy percet. Levettem a papucsom, hogy ne nyekeregjenek a lépteim, és benyitottam a zuhanyzóba. Nem kellett volna. Ted egy szál boxerban állt ott előttem. Csak egy pillanatom volt zavarba jöni, aztán odaugrottam hozzá, és amennyire tőlem tellett, kupán vágtam a szappanadagolóval. Ted elvágódott, és tekintve hogy összevizezte a padlót, földetéréskor olyat cuppant, mintha Gregor Aurorált alakjára esett volna rá. Gregor egy rája.
- Egy... Aurorisnak... el tud törni a... segge? - kérdezte szuszogva. Tényleg nagyot esett volna? Elvigyorodtam.
- Szerintem egy normál embernek sem - feleltem, aztán leguggoltam mellé, hogy segítsek neki felállni. Ekkor jött be Nora. Szép látvány lehetett, Ted egy szál alsógatyában fekszik a földön, én meg guggolok mellette. Kinyitotta a száját, hogy mondjon valamit, aztán becsukta.
- Nem is zavarok... - nyögte ki végül, és kilépett az ajón. Hagytam, hogy Ted hadd fetrengjen tovább a földön, az ajtóhoz siettem és kilestem rajta. Nora a tükörben sminkelte magát. Házirend, nuki? ELvigyorodtam, és lehunytam a szemem. Elképzeltem magam előtt egy erővel teli kolibrot, és azon kaptam magam, hogy súlytalanná válok. Kipattantak a szemeim, és már azon kaptam magam, hogy zuhanok. Gyorsan csapdosni kezdtem citromsárga szárnyaimmal, és még ennél is sebesebben elindultam Nora felé. Mindezt nesztelenül, óvatosan. Egy ideig úgy intéztem, hogy barátnőm ne vehessen észre, aztán már nem fedtem kilétem, a fejére szálltam, apró lábaimmal belekapaszkodtam a lány fekete hajába, és megindultam felfelé. Nora sikított egyet, majd igyekezett felfedezni a fájdalom forrását. Miután a tükörben észrevett engem, szorosan lehunyta a szemét.
- Jaj, ne - mondtam, illetve csipogtam, és elengedtem Nora haját. Nem sikerült elég messzire repülnöm, Nora pandává változott, és nagy mancsával lecsapott engem a földre. Az utolsó pillanatban felröppentem, így elkerülve a becsapódást, és igyekeztem minél távolabb kerülni Nora-tól. Sajna menet közben nem lehet alakot változtatni, kell pár nyugodt másodperc, máskülönben úgy mardsz. És ugye ha egy pandamackó épp megpróbál elevenen lenyeni, ez nem adatik meg. Tettem egy kísérletet, hogy berepüljek egy zuhanyfülkébe. Úgy tűni, Nora rám ugrik, de megbotlott egy törülközőben, én pedig berepültem Tedhez. Leszálltam a földre, és amilyen gyorsan csak tudtam, átváltoztam. Ahogy Norát ismertem, nem higgadt le, úgyhogy gyorsan becsaptam az ajtót, és rázártam a kulcsot is...


  galopp4000 (1515) 11.10.28 11:28:52    
galopp40002.Fejezet

- Gaby, beavatnál, hogy miért zárkóztunk be a női zuhanyzóba?! - pattant fel Ted hirtelen. Szuszogva a falnak dőltem. Vágtam egy grimaszt, és az égnek emeltem a tekintetem.
- Felhergeltem Norát... - feleltem. - Most ha kilépnénk, szerintem egy vérengző panda keze álltal hullanánk el.
Ted megcsóválta a fejét.
- Te lehet hogy kipurcannál, de nekem egyértelmű előynyöm van... - mondta, nem kellett hozzá sok, hogy kidüllessze a mellkasát. Ismét grimaszoltam.
- Oké, akkor menj ki, és segíts nekem is kiszabadulni. ...De előbb öltözz fel, ha nem nagy kérés.
- Kösz, inkább kihagyom - felelte, és felkapta a szoba sarkából a nadrágját. Összeráncoltam a szemöldököm.
- Mi a bajod? Köszönöd, kihagynád a felöltözést, de azért felöltözöl?
Félúton abbahagyta a mozdulatot, ahogy épp belelépett a nadrágjába.
- Tudsz róla, hogy elég satnya kommunikációs képességekkel rendelkezel? Kihagyom. Hogy. Elintézzem. Norát. És. Örömest. Felöltözök. Inkább. Helyette.
Legyintettem, és leültem a fal tövébe. Magamhoz húztam a lábam, és átkulcsoltam a kezemmel. Nem tudom, mennyi ideig ültem így, mozdulatlanul, az egyetlen mozgás a zuhanyzóban Tedtől eredt, ahogy öltözködött. Oda se néztem.
- Most megsértődtél, vagy mi? - kérdezte, amikor végzett. Kedvem lett volna leütni. Lassan ránéztem.
- Nem - préseltem ki az összeszorított fogaim között. Sóhajtott, és lehuppant mellém a földre. Odébbcsúsztam. Megcsóválta, és közelebb ült hozzám. Ezt addíg játszottuk, amíg el nem értük a szoba sarkát. Épp álltam volna fel, amikor Ted átkarolta a vállam, és szelíden-szigorúan lenyomott a földre. Duzzogva elfordítottam a fejem.
- Konkrétan mi is a bajod?! - rázogatott meg a fiú. Odavágtam volna neki félvállról a választ, ha tudom. Tényleg, mi is a bajom? Az, hogy azt mondta, satnyák a kommunikációs képességeim? Rájöttem, hogy nincs okom duzzogni, de nem akartam magamból hülyét csinálni.
- Az, hogy egy öntelt majom vagy - húztam végül ki magam a csávából. Láttam Teden, hogy küszködik a nevetéssel.
- Édesgyökérkém, nyugodj meg - vihogta, és felborzolta a hajam. Elhúztam a szám, és hagytam, hogy magához szorítson. Aztán felnéztem rá. Kicsit meglepődtem azon, hogy tulajdonképpen milyen közel is van az arcunk. Ezt Ted is észrevehette, mert amikor szólásra nyitottam a szám, meg akart csókoln. Sikerült neki. Sikítva felugrottam.
- Meg ne próbáld mégegyszer, te utolsó nyomorék! - kiáltottam rá. Ő fetrengett a földön a röhögéstől. Megtöröltem a számat a kezemmel, majd az ajtóhoz léptem, és hallgatózni kezdtem, mit sem törődve a fiúval. Nora még ott volt. Mivel érdemeltem ki ezt a sorsot? Két idióta között futkározni nem egy kellemes dolog.

***
- Elment - jelentettem ki, és elfordítottam a kulcsot a zárban. Ted felpattant, és felzárkózott mögöttem. Óvatosan kilestem az ajtón. Valóban, Nora már elment. Megkönnyeülten sóhajtottam fel, és kisiettem az ajtón. A hatalmas tükör feletti órára pillantottam.
- Ó hogy ro... - kezdtem el, de aztán a számra csaptam. - Ted, elkéstünk! Már húsz perce elkezdődött a tanítás!
Gondolkozás nélkül elindultam a folyosóra nyíló ajtó felé. Már majdnem kiléptem rajta, amikor Ted hangja megállítótt.
- Gaby, nincs kedvem büntetőmunkára menni, de nem hiszem, hogy így kéne beállítanod a terembe...
- Miért, mi van? - kérdeztem, de válaszra sem várva a tökür elé éptem. Valóban, a hajam égnek állt, nem volt rajtam nyakkendő, és... a blúzom felső három gombja kigombolódott. Küzdöttem magammal, és erőltetett nyugalommal szólaltam meg.
- Ted?
- Hm?
- Szerinted csak most volt itt az ideje, hogy szólj nekem arról, hogy úgy járkálok, mint egy k... - a számra csaptam. - ... Mint egy ruhanélküli nőszemély?
A fiú vihogni kezdett. Az időre való tekintettel nem fordítottam ki a beleimet, hanem begomboltam a blúzom, és felvettem a nyakkendőmet. Felkaptam egy fésűt, vélhetőleg Noráét, és gyorsan átszántottam vele a hajamon. Ezek után forgolódtam még egy kicsit a tükör előtt. Gyanítottam, hogy Ted nagyon is élvezi, hogy így láthat engem, de nem szóltam semmit, hanem kiszaladtam a folyosóra, és bevártam. Sietős léptekkel captattunk a kihalt folyosókon, míg végre valahára elértük az osztálytermet.
- Hölgyeké az... - kezdett bele a fiú.
- Egy frászt, csak utánad - ugrottam mögé, és az ajtónak löktem. Az nyekkent egyet, és Tednek be kellett látnia, hogy mostmár muszály belépnie. Óvatosan belesett a terembe, mintha attól félne, hogy egy vérengző szörny rytáveti magát odabentről, de miután meggyőződött arról, hogy eznem fog megtörténni, bizonytalanul belépett. Követtem.(aktuális oldal: [ 6 ], összes oldal: 578, Hozzászólások: 8657)

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] ... [572] [573] [574] [575] [576] [577] [578]lónevelde információk