Switch to English Hírek Rólunk
Nick: Jelszó:
Lónevelde
Az összes üzenet megtekintése

Fórum - Alkotók Kuckója

 » Vissza a témákhoz! « Hozzászólások: 1198  

Nem lovas irományok (versek, novellák...)  galopp4000 (1515) - 1. 11.10.21 19:02:17    
galopp4000

Fuu... beraknám a sztorim, de csak rövidebb karakterszámot enged meg :/


  Deliora (41666) 19.02.19 22:44:00    
Deliora

Nos, azt hiszem mára ennyi lettem volna. Utólag elnézést kérek a kódolási, khm... nehézségeim mellett a szófosásomért is. Ismeretlen okok miatt ma, annak ellenére, hogy végigültem... nem, most állok le, mert különben elmesélem az egész napomat, sőt az egész hetemet. Szóval, ma ismeretlen okok miatt hihetetlenül elememben voltam De megérkeztem a tartozásaimmal, illetve elfelejtettem megköszönni a kritikákat, meg az első helyet

Akinek esetleg nem volt elég a bocsánatkérés, felkereshet, és lecsaphat, nem fogok ellenkezni (és akkor már ugorjon már be a versenyszervezőhöz is, megcsapkodni őt is a kötelessége elhanyagolása végett)

Most már tényleg lépek :D Deli off


  Bogger2001 (88589) 19.02.24 22:56:54    
Bogger2001

*oh God, please no meme*
Elveszett, mielőtt elküldhettem volna. Oh well. Rövid leszek.

Deliora: az újra a neszezéshez kapcsolódott, a hogyos rész egy felsorolás, és egyébként éjféltől hajnali egyig írtam az egészet xd kb. ez volt a lényege az el nem küldött hozzászólásomnak.
Amúgy mostanában kicsit elszakadtam ettől a részétől a világnak, de úgy érzem végre jó helyen kezdtem a történetet, szóval nyugodtan jöhet hideg-meleg xd


  Deliora (41666) 19.02.25 18:48:21    
Deliora

Bogger, ilyenkor nekem mindig segít, ha bejelentkezek, aztán visszalépek. Mindig meg szokott lenni, amit írtam, hál‘ Istennek

Mondom, hogy csak kötözködök
Mi tárt karokkal fogadunk bármit, bár más kérdés, mikor kapsz rá kritikát, de azzal is igyekszem, Kaze-t meg majd odakötözöm a székéhez és addig nem engedem el, amíg nem írt egy elfogadható reakciót XD


  Rubyn (101091) 19.04.14 13:30:30    
Rubyn

Szép napot!

  Bogger2001 (88589) 19.04.17 21:23:15    
Bogger2001

Szép napot neked is, Rubyn! És akkor már még további két szép napot, hogy behozzam a lemaradást...

Csak hogy ne legyen off-topic, itt a második fejezet első pár bekezdése(mivel az egészet úgysem fogom belátható időn belül befejezni):
Nemes a szív
És nemes a vér
A jóakaró
Útjára kél

Álmomban egy mezőn jártam. A füvön átfutó szél belekapott a hajamba, cibálta, tépte azt.
Boldog voltam. Szabad voltam.
Mélyeket lélegezve, kitárt karokkal futottam keresztül a pusztán, nevetve, ugrándozva. Körülöttem farkasok ügettek és kergetőztek, vidámságuk átjárt engem is. Köztük volt az ezüstszínű bundás, akit ma este láttam. Cinkosan kacsintott rám, mintha minden mozdulatomból olvasna. Jóleső melegség töltött el.
Hirtelen elsötétült az ég.
Nem értettem, mi történik, de megálltam. A farkasok védelmezően körbevettek, nyakukon felállt a szőr.
Hamarosan tűz száguldott keresztül a mezőn. Pillanatok alatt beborított mindent, s a fojtó füstön keresztül vihogásszerű vonítások hallatszódtak. A félelem lebénított, azonban négylábú társaim nem haboztak. Vicsorogva vetették magukat a lángokban megbúvó koromfekete bestiákra, mit sem törődve a bundájukat perzselő tűzzel. Elszántan küzdöttek.
Éreztem, hogy nekem is tennem kéne valamit, ám a tűz és a fenevadak ereje megigézett. Csak akkor ocsúdtam, amikor az ezüstös farkas elterült a lábaim előtt. Több helyen hiányzott a bundája, a megmaradt szőr is csak csimbókokban lógott a testén. Kitágult pupillákkal nézett a szemembe, riadtan, mielőtt még kialudt volna benne a fény.
Zihálva, zaklatottan ültem föl az ágyban. Az óra 4:44et mutatott.
Előkaptam a telefonomat, és megnyitottam a holdnaptárt. Ahogy emlékeztem, az Újhold már nagyon közel volt.
- Furcsa - mormoltam, majd visszadőltem aludni.


  kovví (103354) 19.06.02 16:04:08    
kovví

Sziasztok

  Bogger2001 (88589) 19.06.09 12:19:54    
Bogger2001

Hellobello

  Rubyn (101091) 19.06.09 19:08:27    
Rubyn

Nya, illene hozni valamit...

  Bogger2001 (88589) 19.06.09 20:15:12    
Bogger2001

*hátratekint a válla felett* Kinek kéne hoznia valamit?
Amúgy amióta ide posztoltam, nem is írtam semmit. Szimplán mert rájöttem, hogy ahhoz az Újhold egész világát újra kéne írnom.

Lehet előveszem az egyik tízéves sztorimat és elkezdem folytatni. Semmi átírás, semmi előzmény, csak egy jó nagy törés


  Rubyn (101091) 19.06.20 12:30:18    
Rubyn

- Én vagyok a királynő! Én döntök – szisszent fel Vivienne.
- Nem vagy te senki! Ugyanolyan vagy mint mindenki más! Csak a sötétség teljesen összezavart. – Nica egyre ingerültebbé vált. Eleinte még próbálta megnyugtatni a lányt, de végül feladta, és már csak azt szerette volna, ha elcsendesedik.
Legalább öten hallucináltak közülük. Az egyik egy kilencéves kislány, aki tegnap valamilyen lóról beszélt, aki egy almát vett el a kezéből. Sírni kezdett, mert az állat állítólag nem engedte a hátára. Nica szíve majd’ megszakadt, ahogy nézte a könnyező gyermeket, aki most a korabeliekkel is játszhatott volna. De nem. Ott volt vele és még vagy húsz emberrel együtt bezárva. Bezárva a sötétben, valamilyen nagy épület bűzlő falai közé. Épp csak annyi fény szűrődött be, hogy haloványan látták egymást.

- Kussolj el! Azt csinálod amit mondok!
Vivienne ráugrott Nica hátára, remegő kezeivel kapaszkodni próbált a ficánkoló rabtársán. Megharapta a fülét, majd a nyakát is. Nica fájdalmasan felordított, ezt követően pedig hátra vetette magát, hogy lerázza a támadóját. Ráesett Vivienne-re, aki erősen nekicsapódott gerincével a padlónak. Nica rögvest megfordult, és ütötte, ahol csak érte. Vivienne keservesen sírni és sikoltozni kezdett.
- Segítsék!
Nica befogta a száját. Öklével lendületesen halántékon verte a lányt, aki ettől elcsendesült. Ekkor vette észre, hogy tenyere csupa vér. De nem Vivienné, elvégre ő nem is vérzett sehol. Vagy talán csak nem vette észre? Ekkor éles fájdalom nyilallt belé. A füle. Sokkot kapott. A füle... Hol a füle?
Körülbelül a fele hiányzott. De hogy nem érezte, mikor leharapta? Egyáltalán hogy tudta leharapni?
- NEM! NE...M! – visongott. Hangja néha elcsuklott a fájdalomtól.

Különös volt számára, hogy egyszerűen senki sem avatkozott közbe, de még csak hangot sem adott, amíg verekedtek. Hátrapillantott. Sehol senki. Tekintete lefelé irányult. Mintha csak valami égi csoda lett volna, egy napsugár tört be, amely teljesen megvilágította a teret. Mióta itt voltak, ilyen nem történt. Ő azonban nem tudta élvezni a világosságot. Körülötte mindenhol emberi csontok terültek el. Nem kapott levegőt. Szíve egyre hevesebben vert. Gyorsan visszafordult Vivienne felé. De az ő helyén is már csak maradványokat talált.
Mindenki eltűnt. Vagy ezek az ő csontjaik? Az lehetetlen.

Valami nyikorogni kezdett. Még sosem hallotta korábban ezt a hangot. Rémülten a zaj forrása felé fordult. Térdre rogyott, mikor tudatosult benne, mi történik. A kapu kinyílt.
Légzése még jobban lelassult. A hirtelen betörő fénymennyiség fájdalmasan érte szemeit, amiket gyorsan be is hunyt, kezével pedig eltakarta őket. Két férfi lépett be. Körbenéztek. Elismerően pillantottak rá a tetemekre, majd tekintetük megállapodott Nicán.
- Látja? Én megmondtam.
- Tökéletes.

A lény nekik akart menni. A láncok megcsörrentek, és alig egy méterrel a két ember előtt fogták meg. Bőre teljesen elszürkült, néhány foga kirohadt. Körmei mind hiányoztak. Szemeiben semmi nem mutatkozott, az a bizonyos lélek tükre csak azt mutatta, ami maradt benne. Semmit. A nyakán lévő lánc fojtogatta. Rendkívül éles hangon visított. Hosszú karjaival próbált az egyik férfi felé nyúlni, de nem érte el. Négykézlábra ereszkedett, majd morogva hátrálni kezdett vissza a sarokba, ahol legfrissebb áldozatának koponyája feküdt.

Az egyik férfi halkan mondogatta: nyugalom Nica, nyugalom.


  Rubyn (101091) 19.06.20 12:33:41    
Rubyn

*segítség

  Rubyn (101091) 19.06.21 14:08:14    
Rubyn

*off életben tartom / próbálom tartani*

  Rubyn (101091) 19.07.01 17:25:21    
Rubyn

Rémisztő hangja volt. Meghan először azt sem tudta megállapítani férfi-e vagy nő, ugyanis egyszerre beszélt már-már kellemetlenül magas hangszínnel, azonban olyan hörgéseket hallatott, amire egy nő nem lehet képes.
- Nyisd ki! – sziszegte. Hosszú, hegyes körmeivel az ajtót kezdte kaparni. A lány az éjjeli szekrényt a bejárat elé tolta, ezzel is gátolva a bejutást. – Nyisd ki! NYISD KI!
Rángatta a kilincset. Meghan attól tartott, letöri, vagy ami még rosszabb: sikerül kinyitnia az ajtót.
- NYISD KI AZONNAL! – kiabálta. Meghan szemében egyre sűrűbben gyülekeztek a könnyek.
- Takarodj! – Torka még bele is sajdult az ordításba amit a betolakodó felé intézett, pedig még csak meg sem közelítette annak a valakinek a sipítozását.
Hirtelen minden abbamaradt. A kiabálás, a kaparászás. Ez jóval hátborzongatóbb volt, mint a zaj.
Egész testében remegett, mialatt várt. Fogalma sem volt, mennyi idő idő telhetett el, de már bizonyára több mint egy óra. Ő azonban nem mert kinézni még a kulcslyukon sem. Félt, mi van ha valami olyat lát, ami az egész életére hatással lesz, már ha élve megússza ezt az egészet.
Az órák csak teltek, de a lány továbbra sem mozdult. Térdét felhúzva, kezeivel átkarolva azt kuporgott a szoba sarkában. Oldalra pillantgatva folyamatosan a kilincset figyelte. Mi van, ha egyszer csak kattan a zár, a kilincs lenyomódik, az a valaki pedig egy konyhakéssel a kezében könnyedén besétál? Testében teljesen meghűlt a vér még a leghaloványabb gondolattól is.

Ismét kaparászás. Ezúttal viszont nem odakintről. Meghan sikítozásban tört ki, mikor meglátta, hogy az ajtón a semmiből karcolások keletkeznek, és ismét kiabálás: nyisd ki!


  Rubyn (101091) 19.07.01 18:00:44    
Rubyn

Kritikákért nem harapok. :3

  Deliora (41666) 19.07.18 16:59:29    
Deliora

Már elég régóta tervezek kritikákat hozni, mivel iszonyatosan jó olt újra történeteket olvasni, de végre megérkeztem

Bogger2001
Az újraírások nekem is ismerősek. Én azt mondom, hogy ha van ötleted rá, kezdd el Én is most vagyok egy ilyen... Mondanám, hogy kellős közepén, de inkább az elején. Én minden esetre szívesen olvasnám az újraírtat is, esetleg mást is. Bocsánat, hogy ennyire nem jártam erre.

Ami pedig a részletedet illeti. Nekem nagyon tetszett. Különösen bejönnek az ilyen vészjósló álmok

Minden esetre kitartást az íráshoz! Bármilyen sztorihoz is lenne kedved, azt szívesen látom

Rubyn
Legelőször tőled is elnézést kell kérnem a lustaságom miatt. Már hetek óta elolvastam mindkettő írást, csak akkor nem voltam olyan helyzetbe, hogy kritikát is hozzak, utána meg vagy szimplán elmaradt, vagy nem volt hozzá lendületem. Jogos a harag


Akkor nézzük is az elsőt.
"aki tegnap valamilyen lóról beszélt, aki egy almát vett el a kezéből. - szóismétlés, illetve még a következő szövegben is előfordul

"Gyorsan visszafordult Vivienne felé. De az ő helyén is már csak maradványokat talált." - nekem így egy kicsit erőltetetten széttördelt. Vagy csak egy vessző kellene, vagy pedig a második mondatot egy kicsit átalakítani. Bár a széttördeltség itt különösen hatásos...

Szemeiben semmi nem mutatkozott, az a bizonyos lélek tükre csak azt mutatta, ami maradt benne. Semmit." - szerintem itt egy kicsit túlbonyolítottad a dolgokat. Elég kacifántossá vált a megfogalmazás.

A másodikban pár vesszőhibán kívül, ami igaz az elsőre is, nem találtam mást...

Mind a két történetet teljesen lesokkolt. Hogy a francba tudsz te ilyenekkel előrukkolni?! De komolyan! Imádom
Mikor olvastam őket, éppen barátnőmnél voltam, gondoltam neki is megmutatom. Ő is ezen a véleményen volt. Leírhatatlan - csakis pozitív értelemben - arckifejezést villantott
Bár, már nagyon szívesen olvasnék valami hosszabbat is tőled
Remélem hamarosan kapunk újakat. Igyekszem gyorsabban hozni kritikákat is!(aktuális oldal: [ 77 ], összes oldal: 80, Hozzászólások: 1198)

[1] [2] [3] [4] [5] [6] ... [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80]lónevelde információk